Om bivirkninger

Om en stadig mindre uke skal jeg få lov til å reise til Mali.

Det er alltid spennende om alle forberedelser går greitt. Orginale Pass måtte sendes pr. post til ambassade i Berlin (Å Skeptisk), men kom tilbake, rett nok til et postkontor i Hillevåg, men i god tid før jul.

Vaksiner ble ordnet og ekspedert av Oddbjørg Deriaz, tropemedisinsk utdannet og Mali misjonær, for tiden i Norge. Det er ikke alltid man kan få vaksiner i hyggelig lag, mens man ser på Top Gear. Myggmiddel for tropiske strøk står klart og myggnett er på vei. Valuta er innkjøpt, mens euro-kursen ble førjulslat og i dag er det tid for å begynne Malaria-kur.

Jeg leser sjeldent bruksanvisninger, men å lese om bivirkinger er intressant. For Malaria-medisinen står det at mindre vanlige bivirkninger som kan forekomme er skjelvinger, kramper ( og det gikk rykter om en Toronto-vekkelse i Mali på nyåret 2010) og uro, kløe og håravfall, rastløshet, angst, glemsomhet, (det har jeg aldri hatt før, så hvis…..) hallusinasjoner, tap av appetitt (det vil overraske meg), tretthet og paranoide reaksjoner.

Tenker det kunne være greitt for dere å vite om, og  skulle jeg de neste årene gjøre rare ting så skyldes det  trolig den medisinen som jeg nå har begynt på. (he-  he)

Det står at bivirkningene blir kraftigere når man  allerede har fått malaria.

Tror ikke jeg vil bekymre dere med listen over ”sjeldne bivirkninger”, men lista var omfattende. Så står det at tablettene må oppbevares utilgjenglig for barn. Det er mulig de har et poeng.

Misjon med bivirkninger:

Det blir første tur til det afrikanske kontinent og jeg gleder meg til å bli mer kjent med misjonærene som jobber blant Fulanerne. Fra en person signaliserer at man vil bli døpt, bruker de 4 år på forberedelsen. Dette for å lære opp i den kristne tro, men også for å gå mange viktige runder med familien, slik at man ikke avskjæres fra hele slekta. For kan den som blir kristen ta like godt vare på slekta som da han var muslim eller tradisjonell troende? ”Du skal hedre din far og din mor” er et av budene og en del av prosessen er å vise at den kristne i enda større grad er utrustet av Gud til å ære og respektere sin slekt. Gleder meg til å lære mer om disse prosessene og lurer på om det også kan bli nyttig i det arbeidet IMI Kirken er på vei inn i Makedonia gjennom familien Dyer. Av 700.000 bosniakker er det bare kjent at 6-7 har tatt imot Jesus. Kan problemstillingene ligne litt mellom Mali og Bosnia/Makedonia? Jeg er spent på å lære mer om dette.

På reisebloggen finner du allerede intressant stoff:

http://mali2010.wordpress.com

(Husk at feedreader gjør det lett å følge med, se info i annen artikkel)

Kategorier:Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s