Thailand

Storfamilie blir pendlermisjonærer til Thailand!

1. pinsedag tok familien Helvig enda et viktig steg i retning ny periode som misjonærer i Thailand. Frode går nå ned i 50% prestestilling i menigheten sin på Klepp Stasjon (Jæren). 1. pinsedag ble hele familien på 7 sendt ut som misjonærer fra menigheten.  (To av døtrene mangler på bildet)

En fullsatt kirkesal (til vanlig gymsal på Engelsvold skole)  omkranset familien og ba for dem. Menigheten går nå inn i en spennende periode! Familien på 7 vil f.eks i skolens sommerferie være misjonærer sammen, mens på andre tidspunkt vil deler av familien være ute i misjon. Da Det Norske Misjonsselskap (NMS)  lette etter nye misjonærer var det IMI Kirken som kom på banen med dette forslaget. Selv om det er uortodoks i norsk misjonshistorie, så også NMS store muligheter i en slik ordning. Dermed begynte snøballen å rulle. Kun få måneder senere var familien antatt som pendlermisjonærer til nord-øst Thailand.

Det er pluss og minus med å ha norske heltidsmisjonærer og det er pluss og minus ved å kun basere seg på nasjonale medarbeidere. Når familien Helvig har språk og kultur innabords så «vinner» vi minst 3 år sammenlignet med å rekruttere helt nye misjonærer. Når de i tillegg har fulgt godt med på NMS sitt arbeid i Mukdahan og dets kirkesenter, har opprettholdt relasjoner med flere av menighetene og prestene, så vil de kunne være klare til tjeneste fra dag 1. Det at de har fartstid og er blitt betydelig mye eldre enn forrige gang gjør at de får en høyere posisjon i  det thailandske hieraki.

En annen spennende mulighet er at Klepp Stasjon vil få en uvanlig  nærkontakt med sitt misjonsprosjekt. De vil kunne be og sende familien Helvig ut hver gang de reiser, de vil kunne være med dem i bønn, følge dem på blogg og så få førstehåndsrapporter når de er tilbake i menigheten. Muligens noen fra menigheten kan være med på team noen av gangene de er ute o.s.v.

Pinsedag ble altså et stort steg inn i misjon både for familien Helvig og for menigheten. Neste steg blir 19. juni da familien skal sendes ut på IMI Kirkens to gudstjenester (kl. 11 og 18)

Kategorier:Thailand

1 reply »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s