Cambodia

Fattige fra slummen blir best i klassen!

Prostituerte tilbake til hverdagslivet, fattige fra slummen blir best i klassen, liv forvandles. Les den spennende beretningen om Ole Martin Mydland fra Sokndal (bror av Atle Roger) som fant sin kambodsjanske prinsesse, Dary!

De har et spennende arbeid, Hvite Duer, for å hjelpe prostituerte til en ny hverdag pluss at de arbeider i slummen. Hvite Duer hjelper nå 18 kvinner tilbake til livet med alternativ inntjening, frihet fra fortiden som bare Gud kan gi og gjenforening med egne barn og familie! I arbeidet i slummen drives det sport, skole og yrkesfaglig skolering. Mens kun tre av 34 bestod skoleåret i fjor, klarte 38 av 40 av barna fra slummen å gå opp en klasse i år. Hovedgrunnen er at kvinnene fra senteret har gått som leksehjelp en time hver dag for barna fra slummen.

Landsbyens inntektskilde er søppelsamling og -sortering som deretter selges og kjøres til Thailand for resirkulering. Det har gjort at mange har endt i narkotika og kriminalitet. Bygget de har brukt til yrkesfaglig utrustning, landsbysenter, kristne møter og treningssenter for sport, har med årene blitt ødelagt. Nå var det store hull i tak og vegger. Regntiden nærmer seg og de manglet 1500 usd. Det har jeg lovet dem som et håndslag fra oss. Tar med glede denne investeringen på egenhånd, men unner deg å bli med å gi Ole Martin og Dary en opplevelse av at de har stadig flere som heier på dem! Gi meg et hint om du vil være med å gi slummen et solid samfunnshus! Ikke bare blir dette et godt sted for alt det kirka gjør i området, men å sette opp et solid bygg i slumområder som i teorien kan rives fra en dag til en annen, er et tydelig signal om den verdi vi anser at disse familiene har. Myndighetene anslår forøvrig ingen endring de neste fem år!

De er nå godt i gang med et arbeid blant gutteprostituerte og gutter fra fattige familier. I alt arbeidet involverer de lokale menigheter og trener lokale ledere til å lede arbeidet. Alt fra fotball, til engelsk og Khmer læring, kristne møter og kampsport.

Slumområdet har ca 425 familier. I begynnelsen fikk de endel motstand, men kjærlighet gjennom prosjektene og det at unger lykkes på skolen har det siste året endret mye.

Et foreldrepar pleide når det var kristne møter på samfunnshuset å komme løpende for å skjekke ut om ungene deres var der. Om de så var dro de dem resolutt ut. I dag kom faren og spurte Ole Martin om det kunne la seg gjøre å finne plass til ungene hans på den kristne skolen. 350 elever går nå på skolen. Halvparten av plassene er reservert for barn fra slummen.

Når jeg spør Dary om hva hun drømmer om for arbeidet, så svarer hun bl.a. at hun vil se Hvite Duer arbeidet spre seg til provinsene hvor jentene kommer fra, slik at de kan integreres enda bedre på sitt hjemsted! Hun ser også for seg barnehage i slummen, både for barnas del, men også for mødrenes del. Kostnaden for senteret er på 4-5000 usd pr. mnd. Dette dekkes av norske givere, spes. fra Sokndal.

Når jeg spør henne om hva som blir første steg, ser hun fast på meg og sier: Det første vi å gjøre er å be Gud gi hele lederteamet den samme visjonen, så sette oss ned og be frem det er Guds timing for å ta første steg!

Vi legger opp til å sende Acta team til arbeidet. Jeg gleder meg over at vi får lov til å stå disse sjeldne folkene nær!

Kategorier:Cambodia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s