Cambodia

Hvordan bygger vi kirka sterk?

20121117-201521.jpg

Vi vil ikke starte en norsk-eid kirke i Kambodsja, heller ingen organisasjon. Vi vil helst unngå å ha vestlige misjonærer boende i landet, da det ofte skaper lite selvstendig erfaring med å utvikle sin egen kirke. Samtidig sitter vi 13000 km unna og det vanskelige spørsmålet er hvordan vi kan sikre oss at kirka har gode strukturer for å reprodusere og følge opp lederne? Her er noe av veien videre:

En av våre nasjonale ledere er også provinsleder i Kampong Chhnang. Det er gjennom dem at vi skal teste ut en måte å reprodusere ledere og sikre oss at ledere på de ulike nivå følges opp. Både sikre oss at de ikke mister motet, men også sikre oss at de ikke roter seg inn i trøbbel. Det er krevende å få til da lederne er fordelt på ulike kirkesamfunn.

Steg 1- undervisning av alle lederne om trekant, firkant og hvordan en lederkan beskytte seg mot å miste sin tjeneste. I januar 2013 vil alle 1200 ledere ha vært gjennom denne undervisningen. Den vil bli utvidet og repetert i minst 12 nye måneder

Steg 2- samtale med hovedlederne om å styrke lederskapet til alle provinser fra en til tre ledere. Likedan for den nasjonale ledelsen og for Terjes ansvar.
Dette vil være igangsatt i alle 12/14 provinser i første uke av januar og vil trenge 6 mnd mer for å være kvalitetssikret.

Steg 3- teste ut reproduksjon i en provins. Første steg vil være å anvende dette i etablering av oppfølgingsledere av nye kristne etter Godhets og Evangeliserings aksjonen i februar 2013. Erfarne oppfølgere er valgt ut til å reprodusere seg i 4-5 oppfølgingsledere som i sin tur underviser de som skal ta seg av oppfølgingen.

I besøksrunde 2 har lederne lært om hvordan ulike ledere kan reprodusere seg i flere ledd. I løp av 2013 vil vi få mange erfaringer fra de som tester det ut. På dette erfarings grunnlag vil vi bygge et system av reproduksjon og lederoppfølging.

Steg 4- etablere et provins system for oppfølging av alle ledere som ønsker å ikke stå alene. Det må av mange grunner være et åpent tilbud for at ledere fra ulike kirkesamfunn skal velge å bli med i strukturen. De vil ikke trenge å forlate sitt kirkesamfunn, men strukturen vil knytte kirkesamfunnene sammen på en måte som kommer alle til gode

Steg 5- konseptet fra Kampong Chhnang provinsen gies videre til provinser som vil lære og iverksettes der hvor provinsledere og deres menighter ønsker det

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s