Thoughts on the road

Har du gått inn i homofiliskapet?

Nok en homofilidebatt raser i alle sosiale og usosiale medier. Noen melder seg ut av kirka, andre truer med det. Hvis vi ser litt bak debatten, handler det egentlig om noe helt annet. Misbruker vi egentlig homofilidebatten til å slippe unna for egen del?

20140410-110804.jpg

Et lite stilt spørsmål er om et annet resultat på kirkemøtet ville ha endret folks forhold til kirka. Homofili debatter blir ofte holdt på premisser som underforstår en del fakta som ikke finnes. Det gjør meg nysgjerrig på å undersøke om alt egentlig handler om noe annet for alle de som sjeldent bryr seg om andres livssituasjon. Man skal f.eks lete lenge etter en menighet som ikke er vidåpen for homofile. Det er få andre organisasjoner som er bedre til å akseptere og inkludere alle typer folk, legninger og bakgrunner enn kirka. Folk flest derimot står lite på barrikadene for andres rettigheter. Den enkelte kan jo spørre seg hvor ofte man har kjempet for andres rettigheter? Kirka gjør det hele tiden både lokalt, nasjonalt og globalt. De fattige i Norge, vanlige folks hverdagskamper og store kriser, asylbarn som har mistet sin barndom, overgrepene i Syria, kampen ut av fattigdom for 1 milliard av verdens befolkning o.s.v. i hvor stor grad koster ditt engasjement for de utstøtte og de i ulike former for vanskeligheter? Fra et folk som kommer til å svi av 10 millioner i smågodt på 10-14 dager (på tross av priskrig), hvor mange penger har du de siste 12 mnd investert i å hjelpe noen ut av nød?

Går debatten seg vill igjen? Er det bare en befriende debatt som gjør at den enkelte av oss slipper å ta vår egen religiøse krise på alvor? Koker alt ned til man ikke helt finner ut av egne religiøse lengsler? Skjuler man seg egentlig bare bak en overfladisk harnisk over noe man tror handler om at kirka ikke inkluderer homofile? Takk og pris at jeg endelig har funnet en grunn til å avvise kirka. «Ikke tal om at jeg vil være en del av en gjeng som ekskluderer!»  Sitatet er hentet fra Tv vest sitt gjestepanell denne uka og sier meg noe om at jeg muligens har et poeng. Har du av beleilighetshensyn gått inn i homofiliskapet? Er det sikkert at det er kirka som har et inkluderingsproblem og som mangler i kampen for urett?  Kjør debatt!  (NB: Dette er ikke en homofilidebatt)

 
>

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s