Frykt ikke!

Frykt er vår egentlige fiende!

helt uavhengig av hvem som viser seg å stå bak terrorudåden i Paris er det frykten som er vår verste fiende nå. Det vi vet er at terroristene har valgt helt vanlige folk tilknyttet til sport, restaurant, musikk og kultur. Lite tyder på at det er politisk orientert og da er det god grunn til å anta at frykt er målet med den helt forferdelige volden. Målet er at vi skal føle oss utrygge, at vi langt fra Paris bør føle oss så utrygge at vi ikke lenger er rolige i forhold til å hjelpe flyktninger, engasjere oss i å få slutt på Syriakonflikten etc. Skulle dette vise seg å være ekstrem-islamistisk motivert så vet vi hvordan Is og andre har brukt frykt som sitt fremste våpen. I det vi med rette fordømmer og forferdes utover i helga blir valget om terroristene skal få skade oss enda mer gjennom at vi gir frykten rom. 

Hvorfor er frykt så farlig?

Frykt paralyserer istedenfor å mobilisere til kamp for de viktigte verdiene 

Frykt skaper avstand og fører oss unødvendig bort fra dem som vi til vanlig hører sammen med

Frykt gjør at vi lett fatter valg som om mulig ødelegger mer enn selve terroren
Frykt overvinnes best sammen. Muslimer og kristne skulder til skulder. Vi som er født her og de som nettopp er ankommet sammen for å nekte all ondskap å få fotfeste. Dette er en tid for stort lederskap! 

Den franske presidentene sa i natt iflg Aftenbladet at «Franske kvinner og menn er redde nå, og har grunn til det. Men vi skal nok en gang vinne over frykten….»

1 reply »

  1. Helt enig! Samtidig skal vi huske hva terroristene omtaler som motivasjonen bak terrorhandlinger: At vi skal kjenne på den samme frykten som de opplever som en dagligdags ting. Det forsvarer ikke terrorhandlinger, men utfordrer oss til å tenke på i hvilken vi personlig og som kultur er fryktskapere og fryktspredere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s