Frykt ikke!

Har sjefen gitt nye ordrer?

Jeg må innrømme at jeg ikke har fått det med meg! Det har tydeligvis gått meg hus forbi. Noen ganger kan man jobbe så intenst med noe at man ikke får med seg at selskapet er lagt ned eller at alle andre har gått hjem for dagen. Noe sånn er jeg redd kan ha skjedd med meg. Denne gangen er det nok ikke hele selskapet som er lagt ned, men muligens arbeidsinstruksen som er snudd på hodet. For i min travelhet så har jeg bare fortsatt med å elske mine fiender, frykt ikke og ta imot de fremmede. Men så her en dag var jeg innom noe de kalte for kristen debattside og der ser det ut til at sjefen har gitt nye ordrer. Det bugna av frykt, det var «hat muslimene» i annenhver setning og det var «pell deg hjem» og «slutt og snylt i verdens beste land». For all del, flere av dem hadde pakket det hele pent inn i argumentasjoner, velbgrunnet frykt, mangfoldige bevis og et og annet bibelvers. 
Jeg kan ha vært for opptatt med de eldgamle arbeidsinstrukser som kom med barnet i krybben. Gud som lengtet så høyt etter å gjenetablere vennskapet med oss mennesker at Han ble et selv. Gud som brøt inn i vår tidsalder og forvandlet hele livsgrunnlaget for oss. Som han sa muslimen på Alstor. Jeg har hørt om en som sa: «Om noen slår deg på kinnet, så vend det andre til». Han vil jeg gjerne bli mer kjent med. Jesus brakte en helt ny måte å møte hverandre på, en måte som også endrer vår måte å møte dem vi definerer som fiende. I denne radikal kjærlighet ligger veien ut av bunnløst hat, her kan frykt visne og bli borte, her kan raushet vokse seg klar til å dele. Og bare så det er nevnt, dette er milevis fra naivt. Dette er tøff, hardbarka kjærlighet! Fremdeles tror jeg det er sant at du og jeg er skapt til å elske mennesker tilbake til vennskap til Gud. Tilbake til fred som overgår all forstand. Tilbake til frihet fra alle de negative krefter som vil forkludre vår hverdag og begrense vår fremtid. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s