Thoughts on the road

Om jeg hadde hatt!

Alt for lenge har en epidemi fått spre seg i Norge. Behovet for å bare ha litt mer er i ferd med å pulverisere det Norge som de før oss har jobbet så hardt for. Verdier av medmenneskelighet ofres fordi vi må sikre oss litt mer først. Dette er et av de største moralske og åndelige problemer vi utfordres av i dagens Norge:

Om jeg hadde hatt litt større hus, skulle jeg ha invitert folk på middag.

Om jeg hadde hatt litt mer penger skulle jeg ha gitt raust til noen som har mindre enn meg

Om jeg hadde hatt litt mer skulle jeg gjerne ha hjulpet flyktningene

Om vi bare får tatt litt mer vare på våre syke og eldre, så kunne vi ha hjulpet andre i nød

Om jeg hadde hatt litt mer tid skulle jeg vært der for barna mine

Om Gud hadde velsignet meg litt til, så skulle jeg gitt videre helbredelse, håp, frihet, frelse i Jesus til andre. 

Hvis jeg hadde forstått litt mer av Bibelen, så kunne jeg ha lært videre til andre

Om jeg hadde hatt…… Bibelen gir oss så hatten passer: 

Jesus sa til dem: «Ta dere i vare for all slags grådighet! For det er ikke det en eier, som gir liv, selv om en har overflod.»

Så fortalte han dem en lignelse:

«Det var en rik mann som hadde fått god avling av jorden, og han tenkte med seg selv: ‘Hva skal jeg gjøre? Jeg har ikke plass til avlingen min. Jo, dette vil jeg gjøre: Jeg river ned låvene og bygger dem større, og der samler jeg kornet og alt jeg ellers eier. Så skal jeg si til meg selv: Nå har du mye godt liggende, nok for mange år. Slå deg til ro, min sjel, spis, drikk og vær glad!’ Men Gud sa til ham: ‘Uforstandige menneske! I natt kreves din sjel tilbake. Hvem skal så ha det du har samlet?’

Slik går det med den som samler skatter til seg selv og ikke er rik i Gud.»

Lukas 12,15-21

Bonus: Hvem av dere kan vel med all sin bekymring legge en alen til sin livslengde? Når dere ikke engang makter så lite, hvorfor da bekymre seg for alt det andre? v.25

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s