God is healing

Hvorfor bare 7 mirakler?

i IMI Kirken får vi gjennom kapitell for kapitell i Johannes evangeliet denne våren. Og for ei bok! Det er så sprengkraft i Guds ord at det blåser fletta av meg! Johannes er annerledes de tre andre. Han kjører ikke kronologi, han har et tosidig fokus som alt sirkler rundt. 

Johannes evang 20,30-31: «Jesus gjorde også mange andre tegn for øynene på disiplene, tegn som det ikke er skrevet om i denne boken. Men disse er skrevet ned for at dere skal tro at Jesus er Messias, Guds Sønn, og for at dere ved troen skal ha liv i hans navn.»

Hvorfor? 1. For at du skal komme til tro på Jesus 2. For at du skal få liv i Jesu navn

Rekkefølgen er ikke tilfeldig og livet som Jesus kaller «liv i overflod» kommer ut fra den relasjonen som troen på Jesus åpner for oss. 

Da blir det spennende å finne ut av hvorfor Johannes velger ut 7 av alle Jesu mirakler og hva han ønsker at vi skal forstå gjennom de 7 mirakelhistoriene. Den første er den norske kristne sliter mest med å få armene rundt: Jesus som gjør vann til vin. 

På IMI Kirkens kl 18 gudstjeneste nå på søndag skal du få bli med inn i Johannes sitt univers. Gled deg! 

Johannes har fått ørnen som symbol. Symbol på frihet. Denne snutten fanget jeg opp på Revive Asia i Bangkok i begynnelsen av året: 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s