IMI Kirken

Driver kirka politikk? 

Etter at 2000 IMPULS ungdommer ønsket flyktningene velkommen på en måte som tok oss alle på senga er det enkelte røster som advarer kirka mot å drive politikk. Vårt engasjement for flyktninger er ikke politisk, men har sitt opphav lenge før verden fant opp politikk. At noen i senere år har gjort politikk av å vise godhet må stå på deres regning, men vi baserer det vi gjør på Jesus som sa: Jeg var sulten og dere gav meg mat, jeg var tørst og dere gav meg å drikke…… jeg var fremmed og dere ønsket meg velkommen. Hele historien og hvordan den faktisk knyttes til dommedag kan du lese i Matteus 25, 34-40

At inhuman politikk lar seg provosere av en kirke som ikke ser flyktninger, men mennesker, er ikke noe nytt. Derfor lever vi godt med beskyldninger om å være politisk. Kirka må ikke bli partipolitisk,men vil selvsagt være en tydelig røst inn på de områder som angår samfunnet vårt. Faktisk har vi ambisjoner om å være en positiv og kompetent bidragsyter til at Norge lykkes bedre enn de fleste i en multikulturell verden. Den multikulturelle utfordring er en global utfordring, en berikende, men ikke alltid lett utfordring. Å ta kirka ut av den utfordringen vil svekke samfunnets mulighet til å lykkes. Vi som leder kirkas arbeid har årelang erfaring med kulturer, samspill, integrering og asylpolitiske utfordringer. Selv har jeg lest så mange asylavslag at jeg vet det meste om både politisk spill og asylsøkeres spill. Naiv er den eneste jeg ikke er. 

  
Karikatur fra Aftenbladet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s