Integrering og asyl

Det skjer ikke plutselig! 

Det skjer ikke plutselig at vi mener det er OK å gi skylden på våre problemer og utfordringer på en folkegruppe vi ikke kjenner intimt. Det skjer over tid. Det skjer når vi oppdager at naboen gir skylden på sin mors manglende aldershjemsplass på forbannede flyktninger. Det skjer når journalisten skriver om utfordringer velferdsstaten kommer til å møte på grunn av et voksende antall asylsøkere i landet . Det skjer når en venninne mener at det er utrygt å treffe menn fra en annen bakgrunn enn vår fordi de har et reaksjonært kvinnesyn og kanskje kommer til å voldta deg. Det skjer når vårt lands ledere dag etter dag får uttale seg fritt om faren ved å la disse mennesker på flukt krysse våre landegrenser og i fullt alvor uttaler at dette er mennesker vi bør sende tilbake dit de kom fra, for grunnen til at de krysset hav og fjellkjeder, trosset sult, kulde og stadig ydmykelser var at de er ute etter vår velferd. Det var dette som skjedde i Nazi Tyskland. Det var dette som skjedde i Rwanda. Det er dette som er i ferd med å skje i gode Norge.
Oddny Gumaer i Gjesteblogg

Illustrasjonsfoto viser jazzartist Sinne Eeg som opptrer på Kongsberg Jazzfestival i juni-16. Foto: Stephen Freiheit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s