IMI Exchange

Acta møter Hero

Som en del av IMI Kirkens relasjon med Hero asylmottak arrangerer Acta bibelskole sine internasjonale studenter, fellesskapsdag tre torsdager fremover. Nå popper sterke bilder opp på sosiale medier fra første møte mellom unge voksne fra store deler av verden. I Stavanger ble det i desember 2015 gjenåpnet ordinært asylmottak, fordelt på 20-25 bolighus. De har smårusk av lommepenger å rutte med og kun 250t timer med rett til norskopplæring. Når vi vet at mange av dem vil få opphold, så er det viktig å komme igang med integrasjon fra dag 1. Det er det fellesskapsdagene handler om. De handler sammen, de lager mat sammen, gjør aktiviteter i IMI sin gymsal og spiser sammen. Da blir det fort gode samtaler og fellesskap. Relasjon er alltid nøkkel til integrasjon. 

I sentrum av  programmet står fire IMI EXCHHANGE studenter fra Kambodsja. Dette er et utvekslingsprogram i samarbeid med Fredskorpset. Et felles mål er ledertrening og samfunnsbygging. Civil Society bygging er en hovedmålet for IMI Kirkens innsats inn mot nye landsmenn. Lykkes integreringen, lykkes Norge. Acta Bibelskole med Johan Haugstad i spissen følger de internasjonale studentene tett disse ukene. 

   
    
   

Alle bilder Dara Chhien

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s