God is healing

Hvordan vurdere mirakler? 

Det er flere ganger det skjer noe ekstraordiært rundt Jesus, både i Bibelen og nå. Like mangfoldige som Jesu inngripen er folks oppfatning av dem. Når jeg leste i Johannes 12 fant jeg en slik historie:

Far, la ditt navn bli herliggjort!» Da lød det en røst fra himmelen: «Jeg har herliggjort det og skal herliggjøre det igjen.»Mengden som sto omkring og hørte dette, sa at det hadde tordnet. Andre sa: «Det var en engel som talte til ham.» Da sa Jesus: «Denne røsten lød ikke for min skyld, men for deres. Nå felles dommen over denne verden, nå skal denne verdens fyrste kastes ut 12, 28-31

De så og hørte det samme, men Noen vurderte Guds stemme for torden, andre en engel. Alvoret er at Jesus sier: «Denne røst lød ikke for min skyld, men for deres» Da blir det ikke greitt nok når vi som felleskap ikke forstår Guds stemme, hans mirakler, ord og gjerninger. 

Du som tror på Jesus vil mene at ingenting av det Jesus gjør og sier er uvesentlig. Våre tolkningsvalg kan dermed føre oss på avstand fra det Gud gjør da som nå. På den tiden var ordene fra Far knyttet til verdenshistoriens viktigste hendelse, da alle verdens ånder skulle prøve å holde Jesus nede i døden, men det endte med at verdens fyrste ble kastet ut og Guds navn ble herliggjort.

Det kommer til å skje igjen. Ikke Jesu offerdød, men at Guds navn blir herliggjort, sier Joh 12 og verdens fyrste blir kastet ut av hus etter hus, ut av person etter person. Om vi tolker Guds oppdrag til sin kirke på mangfoldige måter, om vi velger å gi det mindre vesentlige fokus kommer også vi til å stå på avstand når Gud er på ferde i denne verden.

Det er kristne som kjemper de viktige kampene, men som er en blindvei. Korssaken på norske mottak er en slik uvesentlig viktig sak. Den mye viktigeresaken er at asylsøkerne får møte folk som vet hva Bibelen sier om å ta imot fremmede og som gjør det utfra den frihet Jesu kors gir oss. 

Det er kristne som iver etter å beskytte den rette lære avviser det meste av Jesu mirakler og tale idag. De knytter tegn og under til de første apostler og åpenbaringen av det som ble hele Bibelen. De går dermed glipp av at tegn og under er de viktigste døråpnere slik at folk tar imot et disippelliv som lever ut Jesu evangelie. 

Det er kristne som sier at Gud er bare kjærlighet og sier at han derfor godtar alle og alt. Han kan ikke la være å elske og vil derfor aldri sende noen til helvete. De har helt rett i at Gud ikke kan slutte å elske oss og ingen har gått lengre i å bevise denne kjærligheten. Gud oppgav alt og ble sårbar. Han lengtet så til å komme nær til oss mennesker at han selv ble et menneske. Men det forandrer ikke at vår synd står det som en usynlig men uoverkommelig mur. Den blokkerer oss og vi kan på ingen måte nå frem til Guds kjærlighet på egen hånd. Syndens lønn er døden, sier Bibelen. Så seriøst alvorlig er det! 

Eksemplene er flere, men det er uvurderlig viktig at vi ikke roter det til når vi ser Guds mirakler. Det vil i alle disse tre eksmplene få fatale følger. Noen ganger for oss selv andre ganger for millioner av mennesker. Vår viktigste bønn er: «La meg bli med på det du gjør idag, Jesus?» Vår viktigste refleks er å søke svar i Bibelen. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s