IMI Kirken

Misjonalt-misjon=alt

Misjonalt er det store trend ordet i «moderne» menigheter.  Tidligere var fokuset alt som hadde med disippelgjøring. Begge fokus betyr mye for en god utvikling av menightene. Samtidig er det i en norsk sammenheng ikke uvanlig at det blir med konseptet, med tilslutning til en teori, uten at prakisen følger opp. Er det mulig at vi innefor den misjonale tenkningen egentlig står ved et valg mellom misjon og alt annet? Skal man etablere en misjonal kultur, så trenges det ensidighet. Ingen kultur skapes uten ensidighet over lengre tid. Hvis menigheten skal ha misjons fokus overfor byen, landet og verden, så vil det kreve et betydelig ensidig fokus over 6-18 mnd. Man må velge bort, man kan ikke spre seg på for mye. 

Det ensidige fokuset er umulig å unngå om menigheten vil bli misjonal. Det er krevende spesielt for ledere med hyrdefokus. For ensidighet betyr at noe annet må vente, det betyr å avslutte noe for å gi plass for det man vil se bli viktig. Nøkkelkamper kalles det innenfor Agenda1 tenkningen. Det er de kamper du bare vet du må vinne. Og kamp blir det ofte i form av kritikk fra de som mener at alt det andre også er viktig. Problemet er at de har rett, mye annet er viktig, men det er ikke nøkkelkamp akkurat nå. 

Ensidighet-Ensidighet-Ensidighet-Ensidighet-Ensidighet-Ensidighet-Ensidighet-Ensidighet-

Det må prege språket til alle som formidler utfra menigheten. Sosiale medier, møter og publikasjoner. Språk skaper. I IMI Kirken snakker vi om at er en menighet som vil gjøre Guds godhet tilgjengelig i byen, landet og til nasjonene. 

Samtidig er vi ensidige på en nasjon av gangen. Hvorfor? Fordi ensidighet ikke sliter ut menigheten på 8 ulike fokus og at det vi gjør i et land av gangen får dyptgående betydning. Gjett om det er fristende når Myanmar bønnfaller oss om å gjøre ledertreningen også der. Alt til sin tid for når misjon kombineres med alt slutter vi å fungere misjonalt. 

  
Illustrasjonsbilde: gus.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s