Integrering og asyl

Politiet nekter å anmelde Arne

Jeg har vært involvert i sakene rundt lengeventende og ureturnerbare asylsøkere i 5 år. Mange sitter på tiende, tolvte, femtende året. De råtner bokstavelig talt på våre mottak, tar opp dyre plasser som vi sårt trenger o.s.v. For litt over et år siden tok Arne Viste kontakt. Han driver Plog a/s og jobber også som konsulent i olja. Han hadde hatt en asylfamilie på middagsbesøk og ble rystet da han skjønte at de var fratatt muligheten til å bidra, arbeide, betale skatt o.s.v.
Han begynte å se på saken, fikk hjelp av advokater og oppdager at Grunnlovens paragraf 110 og dets forarbeid sier noe om statens plikt til å legge til rette for arbeid. Det knyttes til alle som oppholder seg på norsk jord og skattekort nekt for de ureturnerbare kommer da i skarp konflikt med grunnloven. Han prøver først å få saken opp for retten. Her blir det avvist fordi han som saksøker ikke har nok interesse i saksfeltet. Deretter ansetter han en av de ureturnerbare og utømmer alle ankemuligheter i forhold til skattekort. Det ender opp med at arbeidstaker mottar ja til skattekort, men når de møter hos skatt vest så settes en ny endeløs runde. Samtidig ber han politet om å anmelde han, noe de sier nei til. 

Nå er firmaet omgjort til bemanningsbyrå. Stadig flere blir nå ansatt i full åpenhet, men fremdeles verken anmeldelse eller skattekort. De ansatte er fra ulike deler av Norge. Arnes enkle motivasjon er at han vil at domstolen skal vurdere saken. Det er jo det vi har domstolen til som en tredje instans mellom myndigheter, politi og folket. 

All saksgang ligger åpent ute på www.dyktige.no

Her fra da Nrk laget reportasje:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s