God is Salvation

Alt for mange kristne?

Jeg hører det som et hjertesukk fra enkelte kristne ledere når de hører om hvor mange som blir kristne jennom kirka i Kambodsja. Over 13.000 innmeldt av lederne vi treffer, og vi er ikke det eneste nettverket som erfarer betydelig vekst. 2340 kristne på fire dager under aksjonen i februar. Hadde nå bare vært noen hundre, stønner noen hyrder. Jeg skjønner poenget deres, for oppfølging er både avgjørende og krevende, men kan det være at midt i realismen at vi skal våge å tro Gud også for det umulig i oppfølgingen. 

Noe av den første undervisningen disiplene fikk av Jesus etter oppstandelsen var om håndtering av fisk. Har dere ikke noe å spise, roper Jesus fra stranda til de som ahdde fisket uten hell gjennom natten. Hiv garnet på høyre side og de som har sett påskefilmen «Risen» kan levend ese for seg hva som så skjer. 

Fasinerende nok har Jesus allerede tent opp ild og det ligger fisk og brød der allerede. Hent noe av deres fisk sier Jesus. Johannes 21,11 gjengir historien:

«Det var fullt av stor fisk, ett hundre og femtitre i alt. Men enda det var så mange, revnet ikke garnet»
153 er tallet på den tiden for alle verdens nasjoner og selv om det var uendelig mye så revnet ikke garnet. Jesus har kalt sin kirke til vekkelse i alle verdens nasjoner og jeg tror det er profetisk at garnet skal holde det som er alt for mye og alt for stort. Jeg tror rett og slett at vekkelse er mulig, ønskelig, ukontrollerbart. Skal vi da ønske at det ikke må skje eller skal vi tro Gud også for ledelse og hjelp? 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s