Integrering og asyl

Hvordan forholde seg til samfunnsproblemer?

Vi snakker om en årvåken kirke denne uka i Kambodsja. En kirke som spør etter Gud og hans løsninger i møte med problemer i lokalsamfunnet. Hvordan håndtere det utbredte alkohol, gambling og misbruk/volds problemene som mange lokalsamfunn erfarer. Hva gjør vi når vi oversvømmes av fryktbaserte nyheter? 

Dette er noe av det vi jobber ut sammen med kirkelederne i Kambodsja. Denne uka starter vi besøksrunde 9 og denne prosessen vil vi kjøre i 14 provinser de neste 4-5 mnd’ene. Samtidig trener vi teamene i hvert område til å ta over annenhver ledertrening uten staben. 

Det er oppmuntrende å merke hvordan kirka nekter å låse seg inne når frykten banker på, men at de er villige til å bygge et godt sivilsamfunn der de bor. 

Nøkkelen er å søke Gud når de møter utfordinger. Hva gjør du nå, Herre? Hvordan løser vi dette, pappa Gud? Gud er alt de trenger, Gud har alt de trenger! Kjenner jeg inspireres av dem. Hva gjør vi som kirke med alle trafikkulykkene? Med tider hvor volden øker i våre sentrum? Hva gjør vi som kirke i møte med de multikulturelle utfordringer? Låser vi oss inne eller tar det opp med Gud for å se utfordringene med hans øyne? 

Jeg inspireres også av ei dame fra Afrika. En søndag i slutten av gudstjenesten reiser hun seg og sier: Nå er det nok! Jeg har fått nok av volden i samfunnet vårt. Jeg har fått nok av ufreden, av at kvinner ikek kan gå trygt ut av huset. Hvem blir med å ber landet vårt forandret! Kvinnene gikk i front og etter en stund reiste de til den berykta presidentens kontor for å kreve at han gav dem et sted å be landet forandret. Ikke bare ble landet forvandlet og fikk en ny start. Kvinnen på bildet, Ellen Johnson Sirleaf, ble senere både Nobels Fredsprisvinner og landets nye president. En dame, som brakte problemene fremfor Gud. 

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s