Cambodia

For et par!

Å få ha en hel søndag sammen med Ted og Sue Olbrich er spesielt. I 18 år de har bygget kirker i Kambodsja  og leder den største kristne ngo’en i Kambodsja. De har plantet 110 kirkesenter i form av treningssenter og barnehjem. Utfra 110 bygninger har folkene deres plantet 3000 huskirker, forteller de. 

Det som gjør inntrykk er deres ærlighet. I 18 år har vi vært blakke og hver måned har vi lurt på om vi har nok til å lønne alle lederne våre. En gang gav en buddistisk dame fra Hong Kong oss 1 million dollar. Hun hadde en betingelse og det var at hun forble anonym. For det beløpet byggetvi hovedtreningssenteret nær flyplassen i Phnom Penh. Her har vi opplæring av helsepersonell, mekanikere, pastorer, syerske, fårdbrukere o.s.v. 

I løp av disse 18 årene har 18.000 barn fått gå fra gata til trygge barnehjem. Her har de blitt trent for voksenliv, her har ofre fra trafficing blitt gjenopprettet. 

Stadig vekk utsettes de for rykter, kritikk og misunnelse. Hvor mange ganger har dere villet gi opp spør jeg. Sou bare ler, det er så mange ganger at jeg knapt kan telle dem. Så forteller hun historien om henne som klarte å rømme fra fangenskap på en bordell. Hun var innelåst så lenge at hun ikke visste hvor gammel hun var eller fra hvilken provins hun kom fra……Det er nok tusenvis av slike historier som har holdt oss gående i alle disse år. 

Nå planlegger vi felles ledertrening i januar 2017 med Randy Clark. Han er en felles venn og da vi traff han i Bangkok i år, spurte han om vi kunne gjøre noe sammen i Kambodsja. Det begynner nå å ta form. Men først må vi ha minst 25.000 usd i boks. 

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s