Frykt ikke!

Ikke hør på fryktskaperne! (del gjerne) 

Det er fristende å sette fryktskaperne til veggs, disse som sprer dårlige og ureflekterte utsagn og artikler om hvor skremmende flyktningene er. Disse som blåser opp enkelt hendelser og gjør det til samfunnsbeskrivelse om få år. Det er til å gremmes av, men folkens, det endrer ikke noe for flyktningene å vinne nettdebatten. Det viktigste vi kan gjøre med fryktskaperne er å overhøre dem med aktive handlinger som bygger et godt Norge. La fryktskaperne selv stå ansvarlig for at de prøver å paralysere Norge med frykt, men la dem ikke lykkes med det. Slett dem fra facebooken din om du ikke klarer å la være å bli smittet av hatet, av frykten og av menneskesynet deres. La dem øse hverandre opp og dele skremsel med hverandre! 

Overhør dem og bli med å bygge et godt Norge. Vi har fremdeles alle muligheter for å lykkes, vi har kanskje verdens beste utganspunkt for å forbli et godt multikulturelt land. Den mulitkulturelle utfordring er global. Det er de samme utfordringer i Asia som i Europa med integrering av folk på vandring. Klimaendringer oversvømmer sårbare jordbruk eller tørker alt bort. I år er tredje året på rad at regntiden er forkortet med 3-4 mnd i store deler av Asia. Det fører millioner under fattigdomsgrensa. Når havnivået stiger 1-2 meter er 2-300 millioner på jakt etter tørt land. De flyktningestrømmer vi har sett i fjor er et forsiktig forvarsel. Et gjennomtenkt integreringsprosjekt forbereder oss for nye tider. At det multikulturelle Norge kan etnisk renses bort er en utopi. Sitter vi innelåst i frykt har vi gettoer i hver norsk storby innen 20-25 år. Integrering er derfor dte viktigste samfunnsbyggende fagfelt i dagens Norge. Derfor var det så viktig å få sitte ned med Integreringsministeren da hun besøkte IMI Kirken tirsdag.

Hvordan lykkes? Et steg frem mot hverandre, et steg for å bli kjent, finne felles interesser, gjøre noe sammen, lære seg norsk, begynne å bidra. Du vil bli overrasket hvor kjekt det er. 

I Vi Vil Hjelpe får vi ukentlig inn gledesrapoorter fra kvinner og menn som, fra familier og ungdommer som takker for muligheten til å være fosterhjem, besøkshjem, venn, språkhjelper, øvelseskjører, nabo, o.s.v. 

Nå mobiliserer vi enda mer ved å utvide Språkskolen med 50 studentplasser. Disse skal øremerkes beboere på det ordinære mottaket i Stavanger. Flesteparten kommer til å få opphold. Integrering må begynne før isoleringen får overtaket! Da trenger vi 10 flere språkhjelpere som kan komme hver mandag fra kl 18-21.45. kontakt meg på terje@imikirken.no om du vil være med på å gjøre Stavanger til det beste stedet å være flyktning! 

Bilde:start.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s