IMI Kirken

Klar for ei kirke som er kirke?

Siden påske har Nrk serien «Guds lærlinger» gått i beste sendetid på torsdager. Responsen har vært overveldende positiv og debatten konstruktiv. Seertallene er såpass høye at det er ikke overraskende om noe liknende gir mersmak for NRK og andre. Det er befriende at vi voksne rundt og serieskaperne ikke blander forklaringsstemmene våre inn og det er sjeldent vi er så nær virkeligheten som i denne realityserien fra Acta Bibelskole. Det er ekte liv og samtidig ekte tro som våger å la seg leve ut i et dampende ærlig hverdagsliv. Det strever mot å snakke 100% sant om menneske og 100% sant om Gud. Jeg tror vi ser en tro som søker å tale sant om Gud og samtidig sant om livet? At vi er et stykke borte fra 100% vil være lett å fastslå, men i vandringen mot det,  skapes det samtidig en spennig som jeg er imponert over hvordan de fem lærlingene klarer å stå i. 

Jeg tror mangel på trøkk fra opinionen handler om at dette er attraktiv kirke, dette er kirke som lever vel med de krevende temaene, som lever vel med at livet går betydelig opp og ned for oss og som derfor enda mer trenger Gud. Jeg tror folk er klar for ei kirke som er kirke midt i dampende hverdag. Og dem er det heldigvis mange av i Norge. Innenfor alle kirkesamfunn finner du dem og ikke minst innenfor Den norske Kirke finner du dem. Men det kan være vanskelig å se også fordi enkelt temaer får overskygge alt det andre. 

Jeg tror vi aner en lengsel etter kirker som fremstår som kirker for dampende hverdags liv, som tar mennesket 100% på alvor og samtidig Gud og hans ord 100% på alvor. Da blir det ingen perfekte menigheter, men menigheter som strever etter å la Gud få være maks tilstede i hverdagens mange gjøremål og valg.

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s