God is healing

Meld deg inn i en ny type kirke!

Ofte det som er nytt, er egentlig en vandring tilbake til det som engang var. Her er et «nytt» bilde av en ny type kirke. En kirke som du er en del av, en du kirke, hvor du er med på det Gud gjør og hvor det som skjedde med Jesus skjer med deg, en attraktiv kirke fordi du er bærer av Jesus: 

Da Du var kommet over, la Du til land og fortøyde der. Straks Du steg ut av båten, kjente folk deg igjen, og de skyndte seg rundt i hele nabolaget og begynte å bære de syke på bårer dit de hørte at Du var. Og hvor Du enn kom, til landsbyer, byer eller gårder, ble de syke satt ut på torget, og de ba om at de i det minste måtte få røre ved klærne dine. Og alle som rørte ved Deg, ble friske.

En lettere omskriving av Markus 6.53-56

Og vi bærer ikke først og fremst helbredelse ut, vi gjør Guds godhet tilgjengelig, slik at mennesker ikke ser Du, men Jesus. Derfor ber vi «Hva gjør Du nå, Herre?» Der Han går, følger kirka. Hvem eier kirka? Det er nok Jesus, siden det er du som spør :-)! Ja, det er Jesu sin kirke og vi er med i hans kirke. Han har definisjonsmakten i kirka, ikke kirkas ledere eller medlemmer.  Det Han gjør definerer kirka. Derfor vil gamle bilder bli til nye bilder. Derfor definerer ingen vedtak i enkelt kirker hva som skal være kirke. I den grad vi bestmmer på tvers av sjefen, så definerer vi oss selv ut, mens Han inviterer oss igjen til å bli med på det Han gjør. Bør jeg melde meg ut? I ulike kirkesamfunn, til ulike tider, stiller medlemmer spørsmålet. La svaret aller mest gå på om du gjennom kirka får ta del i det Jesus gjør i dagens verden. Da handler det kanskje ikke om å forlate menigheten din, men gå foran ut der Jesus går. Lettere sagt enn gjort, derfor trenger vi stå sammen. Det er erfaringen stadig flere menigheter gjør ved å bli med i Agenda1. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s