Jesus

Helt naturlig skjelving! 

Salme 97 gir bilde av en veldig Gud på fremmarsj. Vers fire sier: «Jorden ser det og skjelver.» I møte med Guds veldighet er det helt naturlig med skjelvinger. Derfor skjelver huset der de første kristne erfarer Guds nærvær, derfor er det ikke uvanlig at kroppen skjelver imøte med den veldige Gud. Tabben vil være å tilbe skjelvingene og gå glipp av poenget: Vår Gud er en veldig Gud. Vers 7 av samme salme gir et voldsomt perspektiv. Ofte er vi vant til å tenke at alle negativer krefter og såkalte guder må tie, vike etc for Gud. Det er mer: Tilb Ham alle guder. Guds veldighet vil en dag føre alle guder inn i en nødvendighet av å tilbe han som » høyt opphøyd over alle guder» (v.9)

Vers fem gir oss enda et bilde av Guds veldighet: «Fjellene smelter som voks for Herren, for Ham som er herre over hele jorden.» Ærefrykt er et gammelt ord som gir mening

Ikke så rart at både vi, bygninger og hele jorden kan reagere med skjelvinger! Herren er god, Herren er stor! Han er den beste pappa noen kan ha og den høyeste Konge. Du er hans barn og denne unike relasjon er utgangspunkt for hver dag og alt det som skjer. Spennende! 

Samtidig gir dette et nødvendig påskudd til å ikke være på kant med denne veldige Gud, men sikre meg at ingenting negativt og synd er mellom oss. Hans korsdød og oppstandelse åpner for å bekjenne min synd og bli «renset for alt ondt». (1.Joh 1,9) Spennende! 
  

Bilde fra: http://www.shutterstock.com/pic-155889806/stock-vector-cartoon-man-shaking-from-too-much-coffee.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s