Gi Det Videre

Adidas tar feil!

Følger du med på fotball em så har du sett det. Adidas nye slagord teppelegger stadioens reklameboards. Sportgigantene bruker enormt med reklamekroner. Det er kort, slagkraftig og sporty. Men denne gangen mener jeg de bommer med slagordet «First never follows». Det spiller på det attraktive med å være først i køen, men å legge alle andre bak seg. Men det blir fryktelig ensomt og du forblir ikke først særlig lenge om du ikke samtidig følger noen. Det selvstendige, jeg klarer meg selv idealet står for fall. Det nye er at en god leder, selv følger, en god lærer forblir student. 

Det vokser opp en ny generasjon som ikke gjør samme opprør som den generasjonen som nå lager reklamer for sportsgigantene. Dette er en generasjon som gjerne søker råd hos sine foreldre, som ikke har samme behov for å kutte alle bånd, som har forstått at man ikke trenger å gjøre alle feilene selv, en generasjon som leter etter svar til den finner. Og hvis svar uteblir så har de alltids you tube! 

I kirka snakker vi om disipler. En disippel av Jesus vil likne han mest mulig, plukke opp alt det bra Mesteren er, har og gjør. Det er relasjonelt. Samtidig blir vi selv forbilder for andre og trenger også mennesker å følge etter. Derfor sier Paulus både følg Jesus og følg meg. Derfor følger Paulus selv sin læremester Barnabas i flere år. I disse årene finner man hele fundamentet som Paulus senere står støtt på gjennom sult, fristelser, forfølgelse, store gjennombrudd og dyp sorg. 

«First always follow» og det gjør det mye mer intressant for dem som følger etter. Hvem følger du og hvor mange ledd følger etter deg? (2Tim2,2)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s