Integrering og asyl

Fryktskapernes evangelium:

Her er noen av de viktigste forutsetningene som ligger under fryktskapernes tenkning:

De sier de kjemper mot all ideologi, f.eks nazismen, kommunismen og islam. Det tviler jeg på at de gjør og samtidig er de svært tett på å sammenlikne alle muslimer med nazistene. Å skjære alle over en kam er alltid et utgangspunkt som ikke er byggende, men ødeleggende. Kommer du skjevt  ut på hoppkanten, faller du ofte ned på kulen. Å skjære alle over en kam er en slik feil sats som sjeldent gir bakkerekord, men oftere stygt fall. 

De sier at de heller vil hjelpe i nærområdene. De henviser til det åpenbare at hjelp i nærområdene gir mer for pengene. Problemet er at nærområdene har de kunne hjelpe i alle år og det faktum at de ikke har gjort det er hovedgrunnen for at en million begynte å bevege seg videre til Europa. 2/3 av alle 48-60 millioner flyktninger er internflyktninger. Altså andre steder i sitt egte hjemland f.eks Afganistan. At vi har gjort så lite for dem, vil sannsynliggjøre at nye millioner bryter opp og beveger seg over en eller flere grenser. Det fremstår som et spill så lenge man seriøst ikke tar til orde for global dugnad for verdens flyktninger. 

De kaller sine meningsmotstandere for snillister og naive. Også kristne og dens ledere får så øra flagre utfra den tro at vi ikke vet hvor krevende integrering er og at det multikulturelle samfunn også innebærer farer og vanskeligheter. Vi kjenner på kroppen hvor tøfft det kan være, men fryktskapingen har gjort det dobbelt så vanskelig. F.eks i 2015 stod tusenvis i kø for å la flyktninger bo i deres eget hus. Idag tar det ukesvis å finne noennsom kan ha en konvertitt boende i to mnd. Hva har skjedd? I stor grad er folk blitt skeptiske. Er det fordi de har vært sammen med de nyankomne? Nei, det er fordi fryktskaperne pøser på med negativitet! Finner de ikke nok artikler fra Norge, så bruker de gjerne Sverige, Danmark, Frankrike, Holland og Belgia som eksempler. Alt negativt skal deles! At integrering forvanskes merkbart må fryktsakperne bære ansvar for. 

De snakker om ukontrollert masseinnvandring. Det mangler fullstendig grobunn i virkelighteten. Selv idet over en miilion i nærområdene har fått nok og beveger seg inn i Europa, så mottar Norge kun 20.000. Dette følges opp av halvårstall for 2016 på litt over 2000 asylsøkere. Ingen er for ukontrollert innavndring. Samtidig må vi sammenligne tall på en fornuftig måte. Hvis 20.000 ankomne sammen,ignes med 0 er 20.000 en del. Men sammenligner verdens beste land med mye ledig jord seg med Jordan og Libanon som har tatt imot over 1 million hver, så er 20.000 lite. Sammenlignes det med behovet, f.eks 6 millioner syriske flyktnigner, 48-60 millioner flyktninger på verdensbasis er det umoralsk lite vi hjelper med. 

Det er også viktig å legge merke til hvem de henvender seg til og hvem som hiver seg på med unyanserte halleluja og amen. Det prøves å sette enkle arbeidere opp mot de akademiske og lederskapet. Det er de samme som heier på Trump i USA og som er å finne på ut av eu siden i Storbritannia. Det er samme taktikk som brukes begge ateder. Det nøres altså opp og det prøves å sette gruppene enda mer opp mot hverandre. Islamhatet knyttes til arbeiderklassens frustrasjon og får vind i seilene. En velbrukt strategi! 

Et annet fundament i deres retorikk er tanken om å reversere Norge tilbake til et mer eller mindre enhetlig etnisk norsk samfunn. Det toget gikk på 60-70 tallet da bl.a Vietnamkrigen, Pol Pots folkemord, europas uttreden av koloniene skapte flyktninger strømmer på høyde med andre verdenskrig. Utiver 2000 tallet ble det multikulturelle smfunn et globalt fenomen hvor folk beveger seg på kryss og tvers på alle kontinent. Dette forsterkes av klimautfordringer, kriser og stadig flere folk som skal dele jordklodens ressurser. Istdenfor å bruke enormt mye krefter på å stritte imot, trenges alle gode krefter i å lykkes i den svært krevende omveltning som dette innebærer. Poenget er at det ikke kan reverseres uten militær innsats. Det ville være en opptakt til ny verdenskrig, da de fattige til slutt vil storme «Versailles slottet Europa»! 


Bilde: Street art i Stavanger , Terje Høyland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s