Frykt ikke!

Det frykten frykter mest!

Frykten trenger landingsplass. Oftest knytter den seg opp til det du er redd for å miste. Kristne i Bibelen og i store deler av kirehistorien har ikke snudd når truslene haglet, helt frem til arenaens løver og offentlig brenning eller halshugging har de sett opp i en slags underlig fred. Frykten ser ut til å tape overfor denne gjengen vanlige folk med et oppadgående blikk. Hva er det som skjer? Igjen, frykten vil få landingsplass der hvor vi er redd for å miste hus, familie og livet. Himmelhåpet som Jesus gir til alle som vil ha vennskap med Ham, gir løfter om at vi skal sees igjen, at han har gått foran for å gjøre istand et sted for oss* og at det evig liv som går videre gjennom døden har løfter om en ny herlig kropp på det sted hvor solen ikke trenges pga Guds skinnende tilstedeværelse. (* lekkasjer fra himmelen snakker om gater av gull, et sted uten nød,død eller sykdom)

«Hvorfor skulle jeg frykte noe som ikke kan frarøve meg Gud, hvorfor skulle jeg begjære noe som ikke gir tilgang til Ham».             Thomas Merton

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s