Frykt ikke!

Frihet fra hva? 

Frihet er et politisk begrep hvor høyresiden vil snakke om individuell frihet som en motsats til den kollektive dugnad. Frihet er personlig og forståes ofte som uavhengig fra alt og alle. Frihet er en menneskerett i form av fri til å mene, tro og legning. Frihet sees også på å ha alle muligheter åpne. Slik vi fristes til å være tilgjengelige 24/7 i sosiale medier og mobil, slik det hadd evært praktisk å ha søndagsåpne butikker, i tilfelle jeg er tom for egg. Muligheter blir ofte til fristelser, blir ofte  til mønster som ironisk nok har fjernet oss fra friheten. Men vi mister lett dybdene i frihet, ja selve friheten, når vi har fjernet oss selv fra den store historien

«Det er først når noe har gått over fra menneskets eie til Guds eie at det virkelig er fritt fra alle slavebindene makter» Magnus Malm

Grunnen til at det ofte går oss hus forbi er at vi tenker at det finnes en nøytral sone. En sone hvor vi ikke er underlagt verken Gud eller andre krefter, finnes ikke. Der hvor vi rydder og vasker huset for ånd uten å fylle det med noe annet, sier bibelen at noe mye sterkere vil snart ta inn i det ledige huset. Vi tror vi er uavhengig, men hvorfor er det slik at vi alt for ofte følger strømmen i viktige saker som rammer by, landet og verden? Det i seg selv gir hint om at den nøytrale frie sone ikke finnes. Les Magnus Malm en gang til: 

«Det er først når noe har gått over fra menneskets eie til Guds eie at det virkelig er fritt fra alle slavebindene makter» Magnus Malm

Du blir ikke fri før du blir fri fra slavebindende makter. Det er bare når du oppgir eierskap at du blir fri. Her er vi igjen innom fryktens frykt. For når du gir fra deg eierskap til familie, eiendeler og ditt eget liv er det ingenting igjen som kan få makten over deg. Frykten trenger å true, når du ikke trues av noe, må den gi tapt. I å gi over eirskap til Gud ligger også frihetens mulighet. Jeg har lånt en repelikk fra gatemisjonær i mørkeste San Fransico, Bob Johnson. «Når noen truer meg med å ta livet mitt, svarer jeg at det går ikke, fordi jeg allerede har gitt det fra meg til Gud. Om du vil ta livet mitt må du spørre han!» Det samme eierskiftet gir meg en dyp ro i forhold til døden, reduserer bekymringene betraktelig og gir frykten dårlige kår. 

Frihet sier du? Frihet fra hva? Noe viktig? 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s