Thoughts on the road

Er Pokemon go demonisk? 

Det var vel ingen overraskelse at artikler fra USA hevder at Pokemon spillet som nå tar fullstendig av har et demonisk fundament. Det er heller ikke overraskende at mailboksen min allerede har fått seriøse advarseler fra norske kristne som har lest en artikkel i USA og som nå maner til bønn mot fenomenet. 

Artikkel hevder at folka bak spillet har innrømmet at det er demonisk. Jeg har faktisk ikke giddet å lese linken, for hvor sannsynlig er det at noen som skal lykkes kommersielt innrømmer at de har demonisk hensikt med det hele? Et eksempel på artikler med følgefeil i resonnement finner du bl.a her! 

Jeg har fulgt pokemon spillet i over 15 år og sett inn i «kreftene» som fantasifigurene har. Det er få spill med så lite bruk av hekseri, forbannelser og demoniske krefter. Betydelig mange flere spill går mye lengre i uvettig bruk av begreper de neppe skjønner hva betyr i en åndelig verden. Jeg ville vært mye mer skeptisk til Monopol som forguder materalismen og markedskreftene enn til Pokemon.

Et annet poeng er at kirkas folk som vurderer å hevde at dette er demonisk bør tenke på hvordan det oppleves for ungdommene som nå er ute på tur i by og bygd for å spille spillet? Er det så smart for ei kirke som mister taket på de yngre generasjoner å gi dem en demonisk merkelapp? 

Og hva om vi ser på fenomenet med strategiske øyner? Hva betyr det av mulighet til relasjon når mange pokestops er lagt nær våre kirkebygg? Hva betyr det av mulighet for å invitere ungdommene til treningskveld på samme måte som de nå trener sine pokemons? Hva er muligheten for å ha pokemon KRIK grupper som både går tur sammen og har samlinger om hverdag og tro? Hva muligheter har vi nå som samfunn og kirke når ungdommene har forlatt sine inne pc’er og beveget seg ut under åpen himmel? Bare utenfor IMI Kirken er det en pokestop og en gym. Det åpner for gode muligheter til å bygge relasjon. Spillere sier også at geoparken i Stavanger er et bra spillsted. Hva hvis kirka våger å la ungdommen være på hjemmebane og at vi beveger oss ut på deres arena? Her ville bønnekasjonene vært intressante å sette inn! 

Og muligens en bønn også så ikke distré ulykker skjer:

1 reply »

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s