Gi Det Videre

Hvordan unngå å miste Guds mirakler? 

jeg leser Salme 78 og hele salmen er genial om å gi videre til neste generasjon på en måte som gjør det mulig for generasjoner å gi videre. Mange samfunn som har erfart vekkelse har i andre eller tredje generasjon begynt å se sine barn kjede seg og søke seg vekk fra det gamle vekkelsesmiljøet. Noe av det som går igjen er at man ikke gav videre prinsipper, men former. I Norge ble det som var viktige forbud mot kortspill, dans, gamling og alkohol gitt videre istdenfor å istandsette neste generasjon til å ta oppgjør med det som kunne ta gård og grunn fra dem. I tredje generasjon ble forbud mot kortspill bare latterlig, fordi det ikke var knyttet til et problem lenger.

Salme 78 sier at å anerkjenne Guds inngripen gjennom vitnesbyrd blir avgjørende. Se f.eks vers 19: 

De talte mot Gud. De sa: «Kan Gud dekke bord i ørkenen? Vel slo han på klippen så vannet rant og bekkene flommet fram. Men kan han også skaffe brød eller sørge for kjøtt til sitt folk?»

Greitt nok at ferskt vann mirakuløst ble gitt oss, men kan Gud også…..Feiring og vitnesbyrd ville gitt et helt annet scenario og skapt tro for at også mirakuløs mat ville være tilgjengelig.

Å møte Guds gjennombrudd med «Ja, men…..» får oss lettere bort fra å bli tatt inn i stadig større mirakler. Tegn og under vet vi over hele verden er den viktigste døråpner for å forstå frelsen i Jesus, så her står mye på spill! Dette er et av prinsippene som vi trenger å gi videre til generasjon etter generasjon!


Illustrasjonsbilde: Terje Høyland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s