Cambodia

Flest mulig, best mulig! 

I Kambodsja utfordres vi av en betydelig vekst i kirka. Et kristent tidsskrift puttet landet på top10 lista over de mest voksende kirkene i verden. Vi ser det stemmer når vi reiser fra fylke til fylke og treffer lederne fra ulike kirkesamfunn. Bare våre 75 evangelister har sett rett i underkant av 5000 flere komme til tro på Jesus de siste 6 mnd. 

Intressant nok så kritiseres vekst tall i vesten. Ofte får vi høre varianter av at det bare er opprekte hender. Det blir ikke noe ut av det. Og det kan det så absolutt være, for oppfølging krever mye av de som allerede er kristne. Å hevde at man ikke mister noen vil være oppsiktsvekkende og vi vet fra Guds ord at ikke alt faller i en jord hvor det får vokse seg sterkt. 

Derfor jobber vi hardt for at det betydelige veksten får fortsette utfra et stadig mer rotfestet lederskap. Vi gjør dette på flere nivå. Lederseminaret trener 1500 ledere, Agenda1 trener menighetsteam fra menigheter fra hele landet. På lederseminaret trener vi i tillegg en lærer fra hver provins. De er i ferd med å bli ledere som det øvrige fylket vender seg til når de møter vanskelighter. Nå skal de igang med å velge en til fea hvert fylke som de skal gi videre til.

På årets treningssamling gjør det inntrykk å høre hvordan de løper videre med det de lærer på teamet. En forteller at han har fått resten av fylket med på å nå ut til 7 unådde landsbyer. Nå har alle 7 en huskirke. Andre forteller om at kirkene ikke lenger tenker bare på seg selv, men har funnet sammen i enhet. Andre igjen ser iver etter å bringe Jesus ut til nye områder. De snakker om betydelig endring disse siste 7 årene, både for fylket og for deres lokale menighet(er). Nå dybdetrenes de for  kaotiske tider. Vi kan håpe det ikke blir annet en vekkelse kaos. 

Ikke så verst omgivelse for ledertrening:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s