Agenda1

Kan 40 turer til Asia forsvares?

I kommende uke er jeg på mitt 40. Besøk til Asia. Allle ganger har jeg vært på jobb for kirkene der. Besøk nr. 2 var i april 2010 og forrige tur var for 14 dager siden. Kan det forsvares? Økonomisk? Missiologisk? Resultatmessig? 

Alle turene er et bevisst valg. En hovedverdi for arbeidet i Kambodsja er å istandsette de nasjonale menighetene og deres ledere til selv å lede. Når en organisasjon har fastboende som styrer penger og rapporter, så ender ofte alle avgjørelser opp hos vedkommende. Det er få eksempler fra misjonshistorien om vestlige misjonærer som gikk tett på de lokale når de ledet, det er ofte et enten eller. Vår visjon er å hjelpe kirkene til å lede sin egen varige vekst. Da bidrar vi til å få veksten i gang ved å gi dem redskaper, fokus og nærkontakt med Gud som er den som gir vekst. Samtidig gir vi redskaper og erfaring i å håndtere og lede i tider med sterk vekst. 

Dermed er korte intense og målretta treningsøkter en nyttig strategi. Samtidig som vi etterhvert har fått med oss Kåre og Kjellaug Bødalen og Finn Kolnes som i hver sine land er noe lenger tilstede. De går tettere på dem i litt mindre intens hverdag der vi andre suser inn som om vi var på ettermiddagsbesøk hos besteforeldrene. 

Økonomisk? Vi sparer enormt mye. Mens disse årene hadde kostet over 6 millioner kr for å ha en norsk familien i Kambodsja, har 40 turer kostet noe over 200.000kr 

Resultatmessig? En dag skal det vi gjør (ikke det vi er) testes på ild, sier Bibelen. Er det halm og strå brenner det opp. Er det mer solid består det testen. Det motiverer oss til å bruke det Gud har gitt oss å forvalte på en så god måte som over hodet mulig. Om det holder mål, gjenstår å se!  Hva har vi fått erfare? Personlig har jeg sett over 7500 si ja til Jesus. Kirkas folk har i samme periode innrapportert over 50.000 flere kristne

Samtidig har vi gitt bort annenhvert Lederseminar til kirkas ledere. Dette er ledere vi har gitt det de trenger for å lykkes. Innen 2017 er målet at neste generasjons ledere skal ha tatt over den andre halvparten av Lederseminaret. 

Agenda1 er til uka ferdig med 4 år av fase 1 opptreningen. 1 menighet fra omtrent hvert fylke har lært seg hvordan gjøre menigheten misjonal. I fase to tar flere av disse menightene konseptet hjem til sitt fylke for å gi videre til 15-20 sentrale menigheter der. 

Til nå har 78 evangelister blitt gitt støtte og sendt ut til unådde landsbyer i 6 ulike fylker. Sammen med Troens Bevis er vi så begeistret over det Gud bruker dem til at vi 12. november i Nærbø kirke drar i gang en ny misjonkonsert med Rune Larsen og flere for å kunne sende ut enda flere evangelister! På 1,5 år har evangelistene startet over 460 nye huskirker for å følge opp de nykristne.

Pastor Steve Bruns sitter mer og mer på stolen mens kirkas folk tar Agenda1 videre til sine egne fylker

De unge pastorene Chakreya og Sithuon har på 6 år vokst inn i lederskap som løfter opp ledere fra de fleste av landets fylker


På 1,5 år har evangelistene startet mer enn 460 nye huskirker

2 replies »

  1. 19.november? Var det ikkje 12? Konsert på Nærbø.

    Jeg gleder med til min tur nr 2, til Kambodsja👍

    Magnhild Ueland
    Sendt fra min iPhone

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s