Cambodia

Pol Pot spion talte til lederne (video)

Vi er vertskap for den årlige Leadership Summit i Kambodsja. Hvert år møter Martin og Irene Cave 1-3 hovedledere fra hvert fylke av landet. I år har vi for tredje år på rad pastor Heng Cheng. Han har vært en viktig rådgiver for oss. Men nå har vi fått gå enda lenger. Sammen med legendariske Heng Cheng har vi resten av de som kalles grunnleggerene av kirka i Kambodsja. De ledet gjennom forfølgelse og motstand. 10.000 kristen ble rensket bort og kun 300 var tilbake da Pol Pot hadde fått holde på i fire år. De har ledet gjennom vekkelse da få kristne ble til 300.000. De har kranglet så fillene føk og har funnet forsoning med hverandre. Barnabas Mam er en av dem. Han var på 70 tallet røde khmer spion. Bl.a infiltrerte han kristne stormøter på begynnelsen av 70 tallet for å ta bilder av de vestlig vennlige kambodsjanerne som forrådte sitt land ved å bli kristne. Men på kjøpet fikk han forkynnelse og har flere ganger vært i fengsel for sin tro. Til slutt måtte han flykte til Thailand hvor han og familien ble satt i flyktningeleir. Her plantet de 15 menigheter inni de gedigne leirene.

I kveld satt de foran lederne og besvarte alle deres spørsmål:Rev. Heng Cheng, CMA Josepg Kung, pastor Sor Polerk og lengst borte pastor Barnabas Mam

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s