Cambodia

Bemerkelseverdig gjennombrudd i Kambodsja

Vet ikke om vinhelt forstår rekkevidden av hva denne uka i Kambodsja vil ha av betydning for kirkene her. Årene som ligger foran kan bli krevende. Det er reell fare for både vekkelse og forfølgelse. I krevende tider vil alltid lederskapets relasjon med hverandre være avgjørende. Hvis lederskapet er samlet, vil ikke noen slags fiende kunne skape splittelse. Utensålityelse står kirka støtt og blir vanskelig å stoppe. Derfor er det av betydning at 5 av de eldste og mest erfarne kirkelderne har vært med oss denne uka. Rev. Heng Cheng vil alle dere som følger bloggen kjenne fra før. Nå har vi fått relasjon til fire andre som har bygd kirka gjennom forfølgelse, folkemord og vekkelse. I tillegg har vi hatt med oss noen av de som ledere de unge voksende bevegelsene i landet i dag. Det har gjort stort inntrykk på provinslederne at disse har hatt tre dager tilgjengelig for dem, at de har kunne høres deres ærlige undervisning, kunne spise sammen, prate sammen. Våre to unge ledere Chakreya og Sithuon har fått sitte ned og ha personlig prat med legendene. I tillegg og ikke mindre viktig har Martin og Irene fått en enda større plass i ledernes hjerte. De deler og tar dem inn innøklene til personlig vekkelse. 

Disse lederne trenger ikke å komme. De tjener ikke noe på det, de vinner ikke noe jordisk, vi har ingen maktmidler til å true dem til å komme. Hvorfor kommer de? Pastor Sithuon gav meg et svar som gir mening: Jeg trornde ser at Martin, Irene, Steve, deg og oss er her for å tjene kirkene, uten egen interesse. De ser at vi alle elsker Kambodsja. Det er nok hovedgrunnen for at de vil komme. I tillegg handler det om Gud. Hans nærvær er tykt omkring oss og er et etterlengta pust i bakken for slitne ledere. En fortalte at han egentlig hadde bestemt seg for å ginseg som kirkeleder. Nå fikk han nytt mot. 

Disse tre dagene ble avsluttet ved at deltakerne ville ære sine forbilder. De stod i kø for å vaske deres føtter, gi dem anerkjennende ord og legendene gav oppmuntring og velsignelser tilbake. De bad for dem og anerkjente deres tjeneste:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s