IMI Kirken

Følg Jemal saken dag for dag

Da er vi på vei. Klokka viser 05.30 og vi ser frem mot to dager i retten hvor vi både vil vise Jemal’ s troverdighet, tro og misjonærende livstil. Det kommer også til å handle om forholdene i hjemlandet. Her vil du utover torsdag og fredag få siste utvikling i saken. Takk for at du følger med oss og at du som tror på bønn gir flatt jern også der:

15:25 Dag 2

Da er saken over. Alltid heftig trøkk i motpartens innlegg og lærerikt hvordan de vurderer troverdighet, alvorlighetsgrad av forfølgelse som må til for å få beskyttelse. Dette blir fire spennende uker før dom skal fattes av tre dommere. 

14:15 dag 2

Vår partsfremleggelse er over. Skarp stilling sier man i sjakken. Direkte spørsmål underveis, en verden av krvende juss og hva tidligere dommer gir av premisser inn i vår sak. Vår advokat gjorde en glimrende jobb og vi er ved veis ende av vår jobb. Nå avslutter motparten på samme måte og vi er ferdig om ca en time.

11:30 dag 2
Vi er ferdig med våre vitner og nå er Landinfo første vitne fra staten. Han er veldig dyktig og har god innsikt i situasjonen i landet. Staten harvet vitne til,mså er det lunsj pause og så sluttprosedyre hvor begge parter konkluderer utfra det som er sakens kjerne. 

10:15 dag 2

Både jeg og Jemals onkel er ferdig. Vi har fått lagt frem på en god måte det vi har sett i Jemals liv. Nå er Reza i gang. Han ble kristen i Nederland. Og fikk kall fra Gud om å reise hjem. Nå forteller han om hva som skjedde. Sterke scener utspiller seg akkurat nå. 

09:00 dag 2

Terje er første vitne ut og etter det har vi to vitner

Deretter kommer Landinfo som er ennnøytral instans opprettet av staten. UDI støtter seg ofte på dem i vurderingen av forfølgelsesfaren i et land. Det er samme mann som var med oss i forrige rettsak og han er faglig flink. 

15.30 dag 1

Stig Magne Heitmann er nå i gang. Han er kommet fra Bergen og hadde bare i dag tilgjengelig. Det holdt på å gå galt, men dommerne forlenger dagen utover kl 15 og han harvnåmfått mer tid enn de først lovet.

14.15 dag 1

Det meldes om gode arbeidsforhold inni rettsalen. Jemal er nå godt i gang med sin gjennomgang og etterpå er det Åpne Døres Stig Magne Heitmann. Han har mye innsikt i Situasjonen i Jemals hjemland. Han har et tjenersinn som gjør inntrykk Vi sitter på gangen og tilber Gud. En småartig situasjon som sier noe om nærværet her. Jeg hadde bare 20 kr og kaffen koster 10. Jeg kjøpte dermed to og ville gi det til de som jobber i respesjonen. Hun ene drakk ikke kaffe og han andre hadde nettopp drukket en kopp. Men jeg kan åpne maskinen sier han, så du kan få en tier tilbake. 
Programmet dag 1

Vi starter i lagmannsretten kl 09. Det begynner med presentasjon av saken. Vi har på laget en av de mest erfarne asyladvokatene. Advokat Eldhuset har utallige konvertittsaker bak seg og kjenner saken godt. Han har 5000 sider som han skal ta retten inn i. 

Deretter kommer motparten, UNE med sine to advokater i gang med å tale deres sak. Som vanlig regner vi med mye på troverdighet i tidligere saker og lite vurdering av tro og forfølgelses situasjonen i Jemals hjemland. 

Deretter er det trolig tid for lunsj og så fra ca. kl 12 er det Jemals tur. Han har 1,5 timer på seg til å gi rettens tre dommere innsikt i hans vandring fra religion og inn i relasjon med Jesus, hans manglende evne til å tie om den forvandling vennskapet med Jesus har for alle som vil. 

Deretter kommer Åpne Dørers Stig Magne Heitmann i retten for å gi retten innsikt i foholdene i Jemals hjemland. Hvis du følger Åpne Dører’s facebook side så ser du noe av den info de sitter på fra grasrota det aktuelle landet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s