Integrering og asyl

Vi er i mål! 

To intense dager er over. Jemal har gjort en glimrende jobb, sammen med sine vitner og advokat. Det er tøft for oss lekfolk å møte jussens verden. Det er tøft å høre at du må være i dødsfare for å få beskyttelse hvis du er konvertitt fra Jemals land. Fengsel, lett tortur, sterkt psykisk press hevder den norske stat ikke er ille nok for at vi gir beskyttelse i Norge. 

Når faller dom? 

Loven gir en ramme på fire uker og man sier i fra om man trenger mer tid. La oss omfavne Jemal i de kommende ukene, invitere hannpå middag og på aktiviteter
Et helt åpent utfall. Det er ingen tvil om at han er kristen, misjonærende så det holder. Det som er vanskelig å forstå er de rettslige krav om forfølgelsesfare, troverdighet o.l. I tingretten tapte vi fordi man i stor grad fokuserte på troverdighet i en sak som går 6 år tilbake. Den brukes for å skape manglende troverdighet i alle deler av saken. Det tror jeg vi har gjort en god jobb for å motvise, men her kan det se ut som saken står. 

Vi fikk tre svært oppgående dommere med mange gode spørsmål, spørsmål som viser at de forstår saken. Saken ser ut til å være i gode hender. Takk for støtte og bønn. Alle på teamet snakker om en spesiell atmosfære. Det virket som om løgn ikke fikk oksygen og påfallende mange svarte på måter som styrket vår sak. Også motpartens ene vitne. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s