Cambodia

Kaosprovins tripler nykristne

Dette er femte besøket. Det har hele tiden vært manglende struktur og enhet. Det har vært alt for travle ledere og vanskelig å få hovedlederne i tale. Dette er i et område med minst kristne menigheter i hele Kambodsja. Stort innslag av fattigdom, lav grad av utdanning, mange etniske grupper og dermed språkutfordringer. 

Organisasjonen MK2021 samlet i 2010-11 inn datamateriell. Ser du forskjell i antall røde merker? Viner nå i nord øst og det er langt mellom kirken. 87% av landsbyene er i følge undersøkelsen uten kristen gruppe. I nord øst er trolig prosenten høyere. (Fortsetter under bildet)


På forrige besøk meldte lederne inn 19 nye kristne. Det er som vanlig minimumstall. På dagens samling viser det nye halvårstallet 57 nye kristne. Nesten 3 ganger mer enn i vår semesteret. Det betyr bevegelse i riktig retning. En leder har de siste tre gangene tatt ansvar og vi merker enrom bedring. Mens 30 ledere kom nå, er det 75 til stede i dag. Ikke alle er eldere, men også dette går inriktig retning. Provinsens hovedleder har vi ikke fått bygget relasjon med. Alltid på farten. Idag morges ahdde vi en god frokost sammen med han og får gi han innblikk i hvordan vi ønsker å bidra til at han og hans folk lykkes. Vi trenger at han åoner flere dører for oss for å virkelig kunne betjene provinsens menighetsledere. Vi jobbe rogså med å få på plass lærere fra denne provinsen på teamet vårt. Vi tror det kan bli mulig de neste månedene, men igjer er vi underlagt og avhengige av provinens ledelse. De må bestemme i eget hus, de må bestemme fordi har et annet overblikk enn oss. Dette er måten vi jobber på for å løfte dem opp og istandsette dem til å lede sin egen varige vekst. Tar litt lengre tid, krever kløkt og tålmodighet, men når det rotfestes i lokal ledelse, så blir det varig byggende enn om vi trøkker på og får får vilje.
Illustrasjonsbilde fra annen provins. Fotograf ukjent. 

Bilde 2 fra Mk2021

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s