IMI Kirken

Dom i Jemal sak har falt

Tirsdag 27. September kom meldingen vi har ventet i spenning på. Nesten fire uker siden rettsaken har de tre dommerne fattet en fyldig og detaljert dom. Avgjørelsen er enstemmig. I sin dom har dommerne vurdert forfølgelsesfaren, om Jemal er kristen, om at han kommer til å misjonære i hjemlandet. Alle tre svarer et rungende ja på disse spørsmålene og konkluderer med at Jemal har vunnet saken. Vi har også vunnet tilbake saksomkostningene fra begge rettsakene.

Saken kan ankes til høyesterett, men det er ikke sikkert at det vil bli gjort da dommen er detaljert og enstemmig. 

Takk til alle som har bidratt, bedt og støttet for at vi kunne ta to rettsrunder om denne saken! Takk til advokat Eldhuset for ypperligt juridisk håndtverk! 

I fire år har vi sammen med Jemal kjempet denne saken. I fire år har vi hevdet at han er en kristen, han er misjonærende og han har derfor et sannsynligjort behov for beskyttelse i Norge. At det måtte tre omgjøringsbegjæringer og to rettsaker er tankevekkende. Hadde vi ikke hatt gode venner som til sammen har gitt 250.000kr så ville Jemal ha blitt sendt tilbake til hva retten tror ville blitt flere år i fengsel. Det er tankevekkende! Samtidig gleder vi oss over at det i denne tiden har skjedd positive endringer innenfor forvaltningen. Fra å konsekvent overprøve prester og biskoper, sier advokater nå at de i møte med f,eks Nemd merke rat de har fått med seg folk med mer innsikt i religion, kulturforståelse og konverteringsprosess.

Likevel har vi i IMI Kirken etablert et ekspert team som kan gå dypt inn i konvertittsaker. Her sitter en teolog , en tidligere muslimsk imam, evangelister, folk med mangeårig innsikt i norsk asylpraksis. Allered eser vi at vi både får gitt dyptgående råd til kirker wom møter konvertitter, som vurderer dåp eller som skal i møte med UDI/UNE. Se mer om dette nedenfor i annen artikkel. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s