IMI Kirken

Nytt konvertitt tilbud!

Vi har etablert et team som møter konvertitter som forbereder seg til dåp, nemdmøte eller har bruk for en grundig attest til asylsaken sin. Mange har etterlyst et slikt tilbud og nå er vi i full gang med et spennede team. 

Dåp:

Flere ganger har jeg sett inn i saker hvor konvertitter ble døpt for tidlig. Det er ulik praksis i ulike kirkesamfunn om hvor mye som skal til før man får motta dåp. Dypest sett handler det om å bekjenne Jesus som sin frelser. Men i konvertittsaker, som også er uavklarte asylsaker, er det flere grunner for å sikre et bredere fundament. I noen tilfeller kan for tidlig dåp ødelegge asylsak fordi man i møte med UDI/UNE fort blir avkledd som skuespiller om det mangler elementær kunnskap og erfaring. Å forlate en religion med sine handlingsmønster og tankesett tar tid og det er et stort steg. Det er derfor viktig å ha tid til å reflektere rundt hvorfor man går bort fra sin religion og begynne prosessen på å bytte ut verdier, tankesett og handlingsmønster. En fullstendig sluttført endringsprosess vil være for mye å forvente, det vi som team ser etter er bevegelse i riktig retning. Der hvor det er lite og ingen endring vil respekt for konvertitten tilsi at man trenger mer tid før dåp. På teamet vårt har vi en tidligere imam med mye innsikt i ulike greiner av islam. Nå kristen og har selv gått gjennom opplegget vårt før sin egen dåp. Han bidrar til en grundig gjennomgang av hvor konvertitt kommer fra og mulige feilkilder og misfortsåelser når vi ser på saken med norske kristne briller. Visste du f.eks at det er islamske retninger som gir lov til å tro på hva som helst om nødstilfellet er stort nok. Det er noe vi dobbeltskjekker før en evnt. dåp.

Vi vil også se etter kunnskapsnivå og erfaringer som konvertitten har gjort i sin nye tro. Noen ganger har vi møtt kandidater som mangler innsikt i Joh 3,16, det dobbelte kjærlighetsbud, påske, pinse og jul, uten kunnskap om navnene på noen av Jesu displer m.m. Da er det god respekt å vente med dåp og ikke tillate at kandidaten får dåp fortere enn det som er forsvarlig. Refleksjon rundt religion#relasjon, betydningen av Jesus kors og hvordan hjelpe flere til tro på Jesus, erfaring og kunnskap om Den Hellige Ånd m.m er også utgangspunkt for gjennomgangen. På teamet har vi også teologer, evangelister og folk med mangeårig kompetanse innenfor asylfeltet, ledertrening og disippelgjøring. Sammen finner vi frem til en anbefaling, samtidig som prosessen gir dåpskandidaten ny innsikt og kunnskap. Det skal både fi deg som menighet og kandidaten trygghet før dåp. 

Før nemd, rettsak eller søknader

Utfra de samme tester og prosesser kan vi også forberede konvertitt til å fortelle sin historie på en grundig og detaljert måte. Vi legger ikke ordene i munnen på eller instruerer hva som er lurt å si. Det blir veldig fort avslørt da konvertitten lett motsier seg selv. Vi henter frem det som vedkommende allerede har og hjelper til å fortelle nok detaljert om det. 

I saker som søkes om har vi også levert inn grundige og detaljerte rapporter utfra det vi oppdager og bli kjent med. Disse søker å være uavhengige og vi legger ikke skjul på elementer som er underutviklet eller mangelende. Bare slik kan UDI igjen få tillit til kirkas kompetanse i å vurdere konvertitters tro. Skulle vi avdekke at noen lurer vil vi ikke nøle med å skrive det. For genrelle attester fra prester har i flere år vært et problem for UDI og har ikke blitt vektlagt noe særlig i sakene. Dette til stor frustrasjon for de prester som er tett på konvertitten. Det søker vi å gjøre noe med. 

Teamet har begrenset kapasitet, men tar saker så langt vi har mulighet. I flere tilfeller vil vi ha konvertitt boende nær menigheten i flere dager og opp mot en uke. Et flyktig møte er ikke godt nok til å avdekke et bredere bilde. 

Hvis din menighet har bruk for en slik vurdering så må du gjerne ta kontakt på terje@imikirken.no for et dato og pristilbud

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s