Integrering og asyl

Når går ankefristen ut i Jemal saken? 

I dag skjekket jeg når ankefristen er ute i Jemal saken og dermed når dommen blir rettskraftig. Vi fikk vite resultatet på tirsdag for fire uke siden, men Borgarting har registrert dommen onsdag for snart fire uker siden. Det betyr at en anke som er poststemplet innen onsdag denne uka vil være sendt tidsnok. Så går den til registrering i høyeste rett og vil evnt. bli avvist eller godkjent for behandling i høyeste rett. Selve behandlingen kan ta mange uker. 

Som sagt tidligere så håper jeg på anke, fordi konvertitt sakene mangler en prinsipiell behandling i norsk rettssystem. Det betyr at det er rettsprakis fra lagmannsrett og tingrett som sier hvordan nye saker skal håndteres. Seksuell legning, som er en del av samme praragraf i menneskerettighetene har fått en slik prinsipiell behandling. Det betyr bl.a at om du hevder å være homofil fra et land hvor det er forbundet med dødsfare så skal saken vurderes utfra spørsmålet om skifte av legning og ikke utfra andre asylgrunnlag. I saker hvor man skifter religion er det alt for ofte at spørsmålet om reel tro ikke vurderes fordi svekket troverdighet i det første asylgrunnlaget tar nesten all oppmerksomhet.

Samtidig sier vi at for Jemal sin del så håper vi på at livet for alvor kan ta til og at det ikke ankes. Svar først inn mot helga eller over helga. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s