Integrering og asyl

Ankespørsmålet i Jemal sak er avklart! 

Staten har hatt fire uker på å vurdere anke i Jemal saken. Vi har hatt ønske om at de anker for at høyeste rett skal si noe prinsipielt om håndtering av konvertitter og asylsøknad. Samtidig er det en stor belastning for Jemal selv om saken blir anket. En dag før fristen går ut kom svaret fra UNE. De har valgt å ikke anke saken. Det betyr at saken sendes i retur til UDI for et positivt svar for Jemal sin del. 

Nå er dommen rettskraftig og en del viktige detaljer fra dommen vil kunne bli nyttig i nye konvertitt saker fra Iran. De definerer forfølgelsesgraden lavere enn det staten harvprosedert på. De sier tydelig at vurdering av om konvertitten er kristen eller ikke er vesentlig i konvertitt saker og det sies noe om troverdighets spørsmål i tidligere saker skal ha en noe mer  begrenset betydning i vurderingen av konvertittsaken. 

Vi feirer igjen! Jemal, på skikkelig, velkommen til å bygge Norge sammen med oss! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s