Thoughts on the road

Ørkenvandring

Etter å ha blitt reddet ut av slaveri ble Guds folk ledet bort fra Egypt og mot det lovende land. Et land som ble beskrevet som overdådig bra. I nytestamentet, Bibelens del to, overføres bildet på vi som lever i dag.  Vi har et lovet land i vente, vi har Guds hvile i vente, et liv som beskrives som overdådig godt, uten død, sykdom, smerte. Et liv der Gud selv erstatter behovet for sol. Det er en heftig ting å tenke seg! Hele skaperverket stønner i påvente av det liv som ligger foran! Kan du høre det for deg?

En dag skal verden vende tilbake til det den var tiltenkt å være. Alt det som gikk tapt da mennekset vendte Gud ryggen skal gjeninnsettes. Dødskreftene skal opphøre, urettferdighet skal ikke lenger slå hardt og tilfeldig. Alt som river i oss for å få oss bort fra Gud skal gi tapt. Hvile fra vårt eget grums. som daglig herser med oss stilner. Guds hvile er ikke evig søvn, men hvile fra all form for stress. Nydelig! 

Guds folk som forlot Egypt mistet underveis retning og imøte med alt de manglet, alle utfordringer, stress og press, så vendte de igjen seg bort fra han som både er døra og døråpneren inn til det lovende land. De hadde mektig smaksprøver av Guds nærvær, de vasset bokstavelig i Guds mirakler, de hadde tilgang til Guds rådgiving. Hva gikk galt? 

Herbrererbrevet 3,19: «det var vantro som førte til at de ikke kunne komme inn.» Ikke tvil, ikke fall, men vantro. Vantro betyr å slippe seg løs uten Gud. Skal klare alt selv er altså ikke bare begrensende, det har konsekvenser for evigheten. Skal klare alt selv førte til 40 år med ørkenvandring og ingen av dem fant veien inn til det lovede land, til Guds gode hvile! 

Hebr. 4,1: «La oss altså være på vakt så det ikke skal vise seg at noen av dere blir liggende etter, siden løftet om å komme inn til Guds hvile fortsatt gjelde»

Ikke bare vær på vakt, men vi trenger å heie på hverandre og sammen vende tilbake til Gud, når noe har trukket oss på avstand fra Ham. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s