Integrering og asyl

Homofile må holde legning for seg selv! 

Se for deg at kirken, myndighetene eller muslimer skulle hevde dette i Norge idag. Hva tror du reaksjonene ville bli? 

Det er dette norske myndigheter svart på hvitt ber konvertitter gjøre med sin kristne tro. Det er ikke nok forfølgelse at f.eks iranske konvertitter må regne med å signere slike papirer for å slippe tortur og langvarig fengsel. Det er velkjent at arresterte kristne i Iran slippes ut hvis de signerer på å ikke leve ut sin kristne tro. Noen må på denne måten fornekte sin tro, andre må love å aldri snakke om Jesus, bære Bibel i det offentlige o.s.v. Det slår både statens Landinfo, Open Doors og Noas fast i sine rapporter. Jeg har lest avslag etter avslag hvor norske myndigheter på eget initiativ ikke synes det er problematisk.

 De gangene iran saker kommer for retten slår også den uavhengige domstolen fast at dette er helt greitt. Man må stå i fare for mye mer for at Norge skal trenge å gi beskyttelse. Fare for fengsel på 2-4 år derimot er nok for å få beskyttelse av Norge. Da må man bevise en misjonærende stil som overgår de fleste norske kristne. Dte kan bety at 99,8% av alle norske kristne ikke er nok kristne om de skulle vurderes i denne type saker. Det som er enda mer alvorlig er at vi med dette bryter menneskerettighetene som snakker om retten til å leve ut sin religiøse tro. Altså ikke bare ha en tro, men retten til å utøve. Seksuell legning og religiøs tro tilhører samme paragraf av menneskerettighetene, men bare seksuell legning får den rettslige behandling som følger av internasjonal rett.

Dette utfordrer landets kirker som er i kontakt med konvertitter. Det blir viktig å gjøre en skikkelig jobb i forbindelse med dåp og å ta på alvor disippelgjøringen som hører med i misjonsbefalingen. Ikke bare døpe, men lære å leve ut alt det Jesus levde ut. Vi må trene nykristne til å fungere i nådegaver, vitnetjeneste, invitasjon, opplæring av seg selv og så gi det videre til flere. 

Klart dette også bør utfordre asylmyndighetene til å stadig øke sin konvertittkompetanse. Det er det gode tegn på at de nå gjør det. Vår erfaring er at de er lydhøre når vi leverer fyldige rapporter om vår scanning av enkeltkonvertitter. Derfor blir det viktig at kirkene følger opp. Vi må mye lenger enn overfladiske dåper, enkle attester om fremmøte og god oppførsel. La oss heller trene konvertitter til å bli grunnfesta kristne som misjonærer. Det vil være viktig om de får bli eller sendes hjem. Ved frivillig retur og pengestøtte vil vi kunne sende ut misjonærer på statens regning med ca 20.000kr i oppstartskapital! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s