Cambodia

En hel nasjon av gangen!

I 2010 utmeilset vi en strategi om å trene hele land. Før det hadde vi gjort mye bra, men mye var spredt rundt på mindre prosjekt, i ulike land og uten relasjon mellom prosjektene. Omleggingen ble i første omgang en innsnevring til et land av gangen. Vi begynte det året en ledertrening i Kambodsja som hadde som mål å bli landsomfattende. Det var spinkle greier i begynnelsen, men stein for stein har vi bygd ut Lederseminaret til å bli tilgjengelig i alle landets fylker. Denne uka var vi kapasitetsmessig klar til å åpne i de siste fylkene. Med det vil vi hver sjette måned møte med ca 2000 ledere.  De nyeste fylkene har etterspurt dette helt siden 2010/11. Vår istandsettende Gi Det Videre tekning har gjort at de 18 første fylkene nå tar hånd om annenhver treningssamling. Det frigjør kapasitet til å gjøre mer. I løp av 2017 vil de 14 første være klar til å gjøre hele treningen uten oss norske. Derfor kunne vi i desember 2016 gå videre. 

I løp av disse årene har vi kunne begynne samme prosess i Thailand under ledelse av Kjartan Sørheim. Han har sammen med Marit bygget opp Thailand Christian Network og de tar over mer og mer av arbeidet. 

Nå begynner vi en prosess som vil munne ut i et tredje land. Denne gangen vil både ledere fra Thailand og Kambodsja være involvert i utviklingen. Prosessen vil trolig trenge opp mot tre år. I denne tida må kapasiten av mannskap økes, økonomiske partnere må på plass og relasjoner i nytt land etableres. Er det mulig for en menighet i etvalnd langt borte å se en nasjon gi videre til den neste? Nei, vi vil trenge hjelp fra mange. Spesielt fra deg som har tilgang til økonomi og som elsker å se Guds rike gå frem vil vi trenge å hjelp. 

For Kambodsja sin del vil utviklingen fortsette gjennon at våre fem verktøy vil gjøre mer og mer virkning. Agenda1, Lederseminar, Evangelister, Godhets&Evangeliseringsaksjon og etterhvert IMPULS har alle som mål å hjelpe hele kirka i najonen til å lede sin egen varige vekst. Nå som veksten nærmer seg 15.000 nykristne per år blir vår jobb å hjelpe kirkene il å lykkes med å gjøre disipler av alle de nykristne. 


Bilde fra første ledertrening i midt øst Kambodsja. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s