Frykt ikke!

Hvordan gjenfinne trygghet?

Verden kan virke mer uoversiktlig og fryktskaperne har gode tider. Mye å fokusere på som skaper usikkerhet, utrygghet og frykt. Ingen frykt er fra Gud, unntatt Gudsfrykt. I denne siste ligger vernet mot all annen frykt. Vanlig frykt fører ikke med seg noe godt, den paralyserer oss og fratar oss mulighet til å handle klokt. Å merke at frykt banker på døra kan i noen tilfeller være en hjelp til å trekke seg unna når faren er reell. Men å omfavne og lukke opp døra for frykt er aldri noe god ide. Men hva gjør vi når frykt er kommet innenfor? Hvordan gjenfinne tryggheten? Bibelen har en enkel praksis. Dufinner den bl.a i Filipperbrevet 3,1: 

Gled dere i Herren! Jeg blir ikke trett av å skrive det på nytt, og det skal gjøre dere trygge.

Gleden i Herren handler om fokus? Det handler om hvem som har talerett overfor deg og hvor du går for inputs når frykten banker på døra. Det er en kamp om sannhet i vår tid. Du ser det bl.a i beskrivelsene av innsettelsen av Trump og kvinnemarsjen som demonstrerte mot han. Sannhet byttes ut med propaganda. Postfaktuell ble prets nyord i England. Et ord som beskriver at fakta står lavt i kurs forntiden. Fake news er blitt omfattende. Kildekritikk desto viktigere og den enkelte av oss må ta aktive valg om hvem vi vil lytte til. Om vi henger etter og tror på nøytral informasjon og nyheter, vil vi drives hit og dit og ofte ende opp maktesløse og motløse. Å begynne sin refleksjon hos Gud vil for deg som er kristen være avgjørende i en svært uoversiktlig informasjonskultur. Her ligger også vår mulighet til trygghet imøte med fryktskapende hendelser og meninger. 


Bilde: Terje Høyland

Street art, Bangkok. For mer street art se min nyeste blogg: http://www.purposestreetart.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s