Integrering og asyl

Endelig ble det politiavhør! 

Arne Viste har lenge bedt om å bli tiltalt i saken hvor han har ansatt lengeventende og fastlåste asylsøkere i bemanningsbyrået Plog. Hans forrige forsøk var å anmelde sitt eget firma. I dag var dagen kommet da han ble innkalt til avhør. Nå vil politiet måtte avgjøre om det som skjer er straffbart og utfra hvilken lov det evnt. er straffbart. Arne forklarte seg veldig bra idag. Hvordan det så ut kan du se på NRK tv etterhvert og på deres nettsider. 

Arne mener at norsk lov gir han rett til å ansette disse som tynes så hardt over så lang tid. I følge grunnlov og menneskerettighetene har han ment at vi ikke kan nekte folk som bor i Norge retten til arbeid. Samtidig er dette en belastning for det norske samfunnet. Det koster mye skattepenger på å holde 3000 arbeidsføre voksne på norske mottak. 3000 som i 5-20 år har bedt om å få bidra til fellesskapet gjennom å ta hånd om seg selv og ved å betale skatt. Dette er ikke vanlige asylsøkere. Dette er dem som har fått avslag, men ikke kan tvangssendes og som om av ulike grunner ikke kan reise hjem. Mange av dem fra diktaturstatene Etiopia og Eritrea. 

Denne gruppa har 70 kr dagen å leve for. Det fører til isolasjon og flere av dem går sultne. Alt annet livstruende situasjoner nektes legehjelp. Tannlege er umulig med så lite penger. Ved hull må man lide seg gjennom den tid det tar før tannen er død. Her råtner bokstavelig talt  mennesker midt i mellom oss. Livsgnisten forsvinner sakte men sikkert! Da er det opptur å få 20kr timen av en eller annen utnyttende utbytter. Det kalles sosial dumping og er ofte knyttet til menneskehandel. Likevel er dette en bedre betaling enn det norske myndigheter betaler. Det settesaken i perspektiv!  Over tid setter vi som samfunn dem i et forferdelig dilemma. Arne inngår ikke utleieavtale for sine ansatte på kontrakter under 100kr timen. Oftest betales det opp mot 170kr timen. For hver ansatt avsettes det skatt, men så langt har ikke skattemyndighetene vært istand til å fortelle hvordan skatteinnbetalingen skal skje. 

Til sammenligning hentes det årlig inn femtitusen arbeidsinnvandrere. Vi snakket altså en minimal liten gruppe som vi tyner utfra en tanke om at blir det ille nok så reiser de hjem. Forskning i regi UDI knyttet til dette har vist ingen effekt av hard behandling. Det er altså all grunn til å rydde opp i disse helt få sakene. 

Noen vil spørre seg om kirka har begynt med politikk. Det har vi ikke. Dette engasjementet er humanitært motivert. Problemet er at politikikerne bare driver politikk og har glemt sitt humanitære ansvar. Vi har ikke råd til å behandle folk så ødeleggende utfra politisk stemmesanking. Vi er nødt til å løse dette av humanitære grunner. Det vil ikke gi noen flom av asylsøkere. Grensene oppover europa er vanskelig å forsere. En evnt flom vil kunne komme om forholdt til Tyrkia havarerer eller at desperasjonen p.g.a krig og sultkatastrofe gjør at enda flere ikke har noe å tape på den farlige turen over middelhavet. Å ordne opp i denne saken av lengeventende og fastlåste asylsøkere vil ikke kunne gi noen flom av innvandring. Om noen politiker skulle hevde det så vil det være lurt å etterspør en begrunnelse. Derfor vil vi henstille ledere i alle slags partier om å velge å avslutte denne hendeløse tyningen av fastlåste asylsøkere. Det trenges modig og tydelig lederskap nå og det tror vi at landet vårt har, både nasjonalt og lokalt. 

Vi fikk god behandling hos politiet idag. God kaffe og møte med dyktig etterforsket:

1 reply »

  1. Ja, dette må det ryddes opp i. Bra forklaring. Trenger ikke legges noe til. Men VELDIG spent på hva som kommer ut av dette. Ber om at Arne må greie «trøkket.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s