Cambodia

Krevende overgang i Kambodsja

Vi er inne i en krevende fase i Kambodsja dette året. I halve landet er vi nå kommet dit at de skal ta over hele Lederseminaret. Det innebærer nye rolle for alle fire generasjoner av ledere. Det innebærer at fjerde generasjonen velges ut av fylkesledelsen og at de forplikter seg på å reise med teamet hver sjette måned. Valget av nytt teammedlem er ikke vårt. Det underlegges kirka selv. Gjør de et lite gjennomtenkt valg og «bare» sender noen så får det konsekvenser for teamet mulighet til å vokse i ferdigheter og innsikt. Hvordan blir sammensetningen når det etterhvert er to medelemmer fra hvert fylke på teamet? Mangler vi noe av den femfoldige helheten som ef. 4 snakker om, vil evnen til å vokse i dybde og mengde se annerledes ut enn om det er en god balanse.  Noen fylker er velfungerende og har allerede valgt medlem nr. 2. Andre har slitt med å finne den første.  Og så er det selve overtakelsen, hvor de skal fysisk reise annenhver gang alene uten deres ledere Chakreya og Sithuon. Hvordan vil de fikse det, hva vil være krevende, på hvilken måte vil Gud komme oss til unnsetning slik han allltid gjør? 

Samtidig som det er krevende er det en viktig tid. Vi har fra dag 1 sagt at vi ikke bygger en Normisjons kirke i landet. Vi har allerede gitt fra oss annenhver Lederseminar. Liknende prosesser skjer i Agenda1, mens IMPULS er nasjonalisert fra dag 1 etter at d fire lederne har fått opplæring i Norge. Aksjonen har også fra dag 1 vært forberedt, gjennomført og evaluert av kirka selv. Alt dette er viktig fordi vårt mål er å se alle kirkene i Kambodsja lede sin egen varige vekst. Vi er overbevist om at ingne vet bedre hvordan lede kirka i Kambodsja enn kambodsjanerne selv. Struktur og utvikling må derfor følge etter slik at dette får et reelt innhold. 

Ikke mange har gjort dette og slett ikke på så kort tid. Vi er derfor langt fra sikre på om vi lykkes, men vi kan ikke annet enn å prøve. Alt tilsier at det må kunne la seg gjøre. Selv om det er krevende, så tror vi at det er mulig fordi vi har øvd og vokst inn i dette sammen over flere år. Når tida var inne til å fortelle generasjon tre at de skulle ede annenhve gang alene så var det ingen panikk å spore. Det lå i kortene sa de. I år og til neste år får vi mange av svarene på hvordan denne overgangen vil fungere


Illustrasjonsbilde fra Kambodsja

Kategorier:Cambodia, Kambodsja

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s