IMI Kirken

Hva skjedde i påska egentlig? 

Media harseler med folks uvitenhet om hva de ulike fridagene har av innhold. Her får du oversikt på 1 minutt:

Palmesøndag: Jesus rir inn i Jerusalem til høy feststeming. Blader fra palmetre legges på veien og har gitt søndagen navn

Skjærtorsdagen er da det siste måltiden spises av Jesus sammen med sine nærmeste. Her kommer påskelammet fra og her feires nattverden for første gang. Jesus ryster disiplene med å vaske føttene til dem selv om det var de svært lavlønna sin jobb og han forutser og avslører foræderiet til Judas. Festen ender med at de går ut til hagen med navn Getsemane. Det er i ferd med å historiens mest fatale fredag:

Langfredag 

Blir ekstremt smertefull og uutholdelig for Jesus som ved Judas angiveri blir arrestert i hagen, tatt til harde avhør og tortur og til slutt utlevert til romerne for å dømmes til døde. Høyt press fra de religiøse lederne på den romerske makten for å få ryddet Jesus av dage. I det han dør inntreffer solformørkelse, det kommer jordskjelv, det svært tunge forhenget inn i templets aller helligste revner og det ryktes at folk som var døde er blitt sett vandrende omkring i byen. Alle lærlingene/disiplene har flyktet i redsel med unntak av kvinnene og Johannes, 

Påskeaften. En stille dag p.g.a sabbat

Påskedag er det tredje dagen og da kvinnene finner den forseglet graven tom, da soldatene snakke om at englekrefter steg ned og rullet steinen vekk og da stadig flere fortelle om å ha sett Jesus i live. 500 skal ha sett Jesus i live etter at han døde på korset. Johannes har i sin bibelbok gitt en detalj om blod og vann som hadde skilt lag da den romerske soldaten stakk den døde Jesus kroppen med et spyd. En av vår tids stor tenkere C.S.LEWIS skriver at han som ateist ikke klarte å holde Jesus på avstand. Enten en fullstendig gal mann elle Guds sønn. Ingenting imellom. Andre har vist til at Jesu venner gikk fra vettskremt og bortgjemt til villig til å dø for troen på Jesus, aom en sannsynliggjøring av at oppstandelsen virkelig kan ha skjedd. Har det ikke skjedd faller hele den kristne tro fra hverandre.

Mandag 2. Påskedag: velkommen til påskefest i IMI Kirken kl 18. 

Kategorier:IMI Kirken, Jesus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s