God is healing

En kirke som kjemper de rette kampene?

Kirka i Norge og i verden forholder seg til enorme skiftninger. I den vestlige verden utfordres vi av samfunn preget av høy travelhet, høyt fokus på materalisme og en stadig økende frykt for det meste. I bagasjen har vi fordumstider hvor alle kom til kirke, hvor alle trodde på Jesus, da alle kjente sin bibel og gjorde valg mer eller mindre tufta på verdier fra Bibelen. Dette blir det fort mange kamper av. Noen ganger har jeg opplevelsen av at vi vant feil kamper, mens de virkelig viktige gikk oss us forbi. Hva kan hjelpe oss til å velge de viktige kampene? To spor er til nytte for min egen del. Neppe utfyllende, men gir nyttig hjelp til å la noen kamper ligge, mens andre kan koste det det koste vil: 
1. Hva fokuserte Jesus på?

Tre ting preget Jesu gjerning: Godhet, mirakler og misjon. Er du nysgjerrig på detaljene så anbefales Ellingsen/Cave sin bok «Jesus som forbilde»

De viktige kampene for oss som kirke går langs å sikre et positivt liv rundt alt som har med å gjøre Guds godhet tilgjengelig gjennom enkle ting gjort i kjærlighet, gjennom helbredelse, mirakler og profetisk innsikt og gjennom enkle ord om hvem Jesus er og hva han kan. At det er underskudd på innsikt og behov for avklaringer gir nettdebattene rundt nyheten om Helbredelseskole og Profetiskole i IMI Kirken gode indikasjoner om. At det er behov for en samlet kirke som ikke er redd for å stå opp for det Jesus var kjent for blir også tydelig. Likedan for et positivt bilde av å dele kristen tro med andre har vært under press fra mange hold og flere av de historiske kirkesamfunnene har i Europa omdefinert misjon til solidaritet med søsterkirker i sør. Misjonsorganisasjoner har overvekt av bistandsprosjekter fremfor formidling av evangeliet. Her mener jeg vi ser omriss av de viktige kampene i vår tid. Det neste punktet forklarer også hvorfor det å stille seg skulder til skulder med de rettferdighetsløse er blandt de viktige kampene:

2. Hva er den rette fasten?  

Religiøsitet drar oss ofte inn i å bruke mye tid på å pusse vår egen fasade. Gud skjærer igjennnom alt det der med å si:  

»
Er dette den fasten jeg har valgt, 

en dag da mennesket plager seg selv,

bøyer hodet som et siv

og legger seg i sekk og aske?

Kaller du dette for faste

og en dag etter Herrens vilje?

Nei, dette er fasten jeg har valgt:

å løse urettferdige lenker,

sprenge båndene i åket,

sette undertrykte fri

og bryte hvert åk i stykker,

å dele ditt brød med sultne

og la hjelpeløse og hjemløse komme i hus.

Du skal se til den nakne og kle ham,

du skal ikke snu ryggen til dine egne.
«.                  Jes 58, 5-7 


Illustrasjonsbilde fra Dot Dot Dot’s street art maleri på veggen til Rogaland Teater

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s