Integrering og asyl

Rekordlang kø til konvertitteamet i IMI Kirken

Konvertitteamet i IMI Kirken har fått opp en betydelig kompetanse i scanning av asylsøkere som hevder å være konvertert til kristen tro. Noen avslører vi som lite reflektert og erfarende i den tro de hevder å ha, andre har nydelige dybder av tro og utstrakt refleksjon rundt hvorfor Jesus er blitt så viktig for dem. Mange av dem får komme til nemd i UNE og får prøvd saken sin grundig. Vår oppgave er å gi UNE en så bredt bilde av konvertittens tro som mulig. Noen menigheter bruker også teamet i vurdering av hvor forsvarlig dåp er. 

Nå har det eksplodert. 10 konvertitter står i kø for å møte teamet og vi må omstrukturere for å kunne møte behovet enda bedre, det sendes nå konvertitter til oss fra store deler av landet og vi gleder oss over å bli kjent med flotte konvertitter og deres støttespillere. Vi gir ca 50-60 timer vurdering som ender opp med fyldig rapport utfra det vi observerer sammen med konvertitten. Denne sender vi nå direkte til UNE, slik at både favorable rapporter og rapporter som konkluderer mindre gunstig for konvertitten kommer UNE i hende. På denne måten tror vi at vi styrker UNE sin mulighet til å fatte solide vedtak. 

For flere spørsmål og nye søkander kontakt terje@imikirken.no


Illustrasjonsfoto av Terje Høyland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s