Cambodia

Fra 0-25 fylker på 7 år

Lederseminaret er nå etablert i samtlige fylker av Kambodsja, utenom hovedstaden Phnom Penh. Vi er ferdig med besøk nummer to i de siste fylkene som har startet opp med Lederseminaret. Det tar alltid litt tid å etablere tillit. Mange ledere er nok litt trette av vestlige og andre som kommer med sitt fantastiske opplegg. Derfor ingen selvfølge at de vil komme. Første besøk bærer ofte preg av dette, men Guds nåde og nærvær er over dette slik at vi i hvert nye fylke går fra få til mange fra første til andre besøk. 

Likedan i de 6 siste fylkene. Markert økning i alle fylkene uten om den som ble stanset av et uvanlig heftig regnvær. Her vil vi måtte se neste gang, men de seks deltakerne som trosset flom, vind og regn, ble så møtt at de sprudlet over av takknemlighet. Dette sprer seg ofte som ild i tørt gress og neste gang vil trolig også dette fylket være godt i gang. 

Da vi gjorde det første spee forsøket i april 2010 var det ingenting som tydet på at vi under 7 år senere skulle få trene 2000 ledere fordelt på samtlige fylker. Vi blir lett litt fartsblinde, men slutter ikke å holde opp den nåde Jesus har vist oss gang etter gang. Hans nærvær, hans inngripen, hans Ånd som forklarer, hans helbredelser, hans glede og fred setter dype spor i lederne og gjør at de stadig vil ha mer. Også å se hvordan kambodsjanerne selv tar over og løfter Lederseminaret til nye høyder gjør meg både stolt og begeistret. Vi mener virkelig alvor når vi sier at ingen vet bedre hvordan lede kirka i Kambodsja enn kambodsjanerne selv. 

Mens halve landet er i ferd med å ta over hele Seminaret, gir siste gruppe fylker nå en lærer til teamet. Første gang sammen er i slutten av november. I mai 2018 skal de ta over annenhver treningssamling. 3/5 klynger av fylke vil til neste år klare seg selv, mens de to siste vil trenge 2-3 år til før alt er tatt over. 


Alle bilder: Terje Høyland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s