Integrering og asyl

Skattekontoret deler ut penger?

Helt siden 2015 har det foreligger et skattekrav for arbeid gjennom bemanninsbyrået Plog. Alt har vært forsøkt for å kunne overføre skatt slik loven krver, men skatt vest har ikke ville gi en mulighet for de lengeventende asylsøkerne å bidra til fellesskapet. Før påske skjedde det en gledelig endring. En konsulent i Skatt Vest bad da Plog a/s om å betale skatt for sine ansatte. Da skatteetaten ikke kunne gjøre rede for hvordan det skulle skje, sendte innehaver av Plog pengene i kontanter med verdibrev. Idag tok Skatt Vest kontakt via kemnerkontoret om at de likevel ikke ville ha pengene og at Plog måtte komme og hente dem. Hva tenker du om det spør jeg innehaver Arne Viste?  «Det er uaktuelt for Plog å ta imot pengene. De tilhører enten arbeidstakerne eller skattevesenent, svarer  Arne.» Dermed råder det full forvirring. Kemneren sier at pengene blir ført som «herreløse penger».  Samtidig sier kemneren at pengene fremdeles er hos skatt Vest. Det er opp til dem å rydde opp, avslutter kemneren. 

Utviklingen i denne saken øker stadig presset på skatteetaten. De har kommet i en skvis som blir stadig vanskeligere å forsvare. Det er unaturlig at skattevesenet må la være å følge sitt eget lovverk. Det kan de ikke gjøre for lenge uten at det får systemkonsekvenser. Når deres egne svar og handlinger står i stadig skarpere konflikt med deres eget lovverk og politiet lar dem i stikken med å ikke håndheve loven gjennom tiltale, så presser dette frem at skattevesenet må gjøre selvstendige vurderinger. Plog tror at de vil til slutt måtte falle ned på en opprydding og at skattekort blir gjort tilgjengelig i henhold til skattelov og grunnlov.  

Når nå skatt vest deler ut penger isteden for å rettmessig kreve inn skatt på arbeid, så skaker systemet deres i grunnvollen. Hvor lenge kan de fortsette slik? Enn så lenge er Plog fornøyd med å ha fått betale inn skatt for arbeid. 

Kjenner du saken? 

Dette er en konsekvens av at politikere tenkte det var mulig å skvise fastlåste asylsøkere så hardt at de reiste hjem. Problemet e at hjem ikke vil ha dem eller vil putte dem i fengsel om de kommer hjem. Ca 3000 lengeventende tynes så hardt at de er i ferd med å gå under. Når vi har sett hvordan de sakte pines til døde, så kan vi ikke sitte stille og se på. Det må ryddes opp. Det bar vi hevdet fra 2011 da skattekortene ble inndratt. Det kravet er enda mer grunnfestet i dag. Det blir ingen singaleffekt av å redde folk fra utnattelse. Hvis signaler som dette skulle ha hjulpet så ville den heftige tyningn ha stoppet eritreere og etiopere. Det har det ikke gjort. Iden grad tallene er lavere siste år, så skyldes det de stengte grenser i land etter land. Det blirninså fall enda et argument for at et amnesti eller minimum arbeidstillatelse for denne gruppa kun har positive effekter. Kan du la være å reagere når landet ditt og mitt piner folk til utmattelse, alvorlige helse problemer, ja for en del helt til selvmord? Vi trenger mange som ansetter folk i denne gruppa gjennom Plog i små og store stillinger. Jo flere ansatte, jo mer sjanse for rettsak, opprydding eller amnesti. 


Illustrasjonsbilde: Terje Høyland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s